Struinsels™ #9

De zomervakantieperiode is begonnen. Ja, de kinderen gaan nog naar school, en officieel zitten we nog niet in het hoogseizoen, maar er zijn genoeg mensen om ons heen die inmiddels met vakantie zijn. Mensen die geen kinderen hebben of waarvan de kinderen nog niet schoolplichtig zijn. Op het moment dat de eerste collega’s met vakantie gaan, begin het bij mij al te kriebelen: ik wil ook! Het liefst zou ik per-ma-nent vakantie willen, maar helaas, dat kan niet. En dat gaat vast ook vervelen! Ik moet nog even wachten voordat het zo ver is, want wij zijn pas eind juli vrij. Drie weken. Heerlijk, drie weken van niets moet en alles mag! Wanneer gaan jullie met vakantie? En waarheen?

vakantiebiebVakantieBieb
Met de komst van tablets en lees-apps op telefoons is het makkelijker geworden om een ‘stapel’ boeken met je mee te nemen op vakantie. Vaak heb je de boeken die je nog wil lezen al op jouw app staan, maar wat als je nou geen idee hebt wat je wil lezen? Dan is de VakantieBieb misschien iets voor jou. En niet alleen voor jou, maar ook voor de kids. VakantieBieb bied een categorie voor ouders, voor kinderen en voor volwassenen, met… gratis boeken! Boeken als Drift van Marion Pauw, Doodskap van Arnaldur Indridason en De aanslag van David Baldacci worden gratis aangeboden. Op 1 juli worden nog meer titels toegevoegd, waaronder ook taalgidsen en tijdschriften. Al wat je moet onthouden om te doen is om deze app op jouw tablet/telefoon te downloaden. De boeken zijn vanaf 1 juni tot en met 31 augustus te lezen. Na 31 augustus worden alle boeken uit jouw boekenkast verwijderd, maar je kunt de app laten staan tot een volgende vakantie.

Een persoonlijke kijk op de Schrijfmarathon
Toen een van de deelnemers van de Schrijfmarathon 2015 tijdens de vijfde schrijfronde eruit wilde stappen, kreeg hij de wind van voren – van een andere deelnemer. Wat zij zelf al schreef is dat zij ook had kunnen denken ‘weer een concurrent minder’, maar nee, zij ging er fel tegenin en schreef een soort bezwaarschrift over waarin zij op een rake manier een van de belangrijkste doelen van de schrijfmarathon aankaart: uit jouw comfortzone komen om jezelf op schrijfgebied beter te ontwikkelen. Een mooi stuk om te lezen!

Een seksblog starten
Wil jij heel graag jouw eigen seksblog, waar jij erotische verhalen en foto’s op kwijt kan, maar je hebt geen idee hoe en waar om te beginnen? Er is op internet genoeg te vinden over het starten van een blog, maar bij een seksblog komen er toch andere dingen bij kijken, zoals bijvoorbeeld jouw privacy. Recentelijk verscheen er op NBR Plaza een bericht die specifiek gericht is op het starten van een seksblog en de zaken waar je op zou moeten letten. Wil je een seksblog starten, dan is dit bericht een ‘must read’.

Dordtse Boekenmarkt
Op zondag 5 juli 2015 wordt voor de twintigste keer de Dordtse Boekenmarkt gehouden. Er staan ruim 550 kramen met boeken, waar al jaren lang zeker 75.000 bezoekers op afkomen. Naast de kramen met boeken is er ook een muzikaal en literair programma, om niet te vergeten van de velen gezellige terrassen waar je mensen kunnen bekijken en inspiratie op kan doen voor jouw eigen verhalen. Ben je op zoek naar aparte titels of ben je op zoek naar bepaalde delen van stripboeken, dan is de Dordtse Boekenmarkt voor jou.

Woordkunsten
Vind je het leuk om bijzondere cadeaus te geven, of een bijzondere kaart bij een cadeau? Dan is Woordkunsten voor jou. Op Woordkunsten worden dingen gecreëerd… met fotografie, papier, stof en meer, maar vooral met woorden. Op de site zijn er kaarten en posters te bestellen, maar ook een deken van wolfilt, spulletjes voor jouw interieur, foto’s en meer. Overal staan de bijzondere en unieke woorden van Jentl. Indien je het leuker vindt om real-life te kopen dan online, dan is Woordkunsten op diverse markten te vinden.

© EWA Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *