Struinsels™ #11

Vorig weekend werd de uitslag van de zesde ronde van de Schrijfmarathon 2015 bekend gemaakt en kregen de 10 overgebleven deelnemers een nieuwe opdracht. Voor deze opdracht hebben ze geen 3 weken, maar 6 weken de tijd om het te schrijven. Dit heeft uiteraard alles te maken met de vakantieperiode in Nederland. Niet alleen zijn wij drie weken met vakantie, maar ook veel van de deelnemers hebben vakantie. Dan wil je niet geconfronteerd worden met deadlines en verplichtingen.

De vakantieperiode is dan ook de reden waarom deze editie van Struinsels™ langer is dan normaal. De volgende editie van Struinsels verschijnt pas op 14 augustus.

Tekstbureau Het Zusje

Heb je een boek geschreven en wil jij jouw boek door een deskundige laten beoordelen? Heb je hulp nodig bij het persklaar maken van jouw manuscript? Heb je moeite met d, t en dt? Heb je een transcriptie nodig; een uitgeschreven versie van een interview of vergadering? Tekstbureau Het Zusje biedt diverse diensten aan tegen redelijke prijzen. Daarnaast kan je ook het boek, Nu komt mijn boek er echt door Sandra Di Bortolo, (oprichter van Tekstbureau Het Zusje) bestellen. Dit boek geeft antwoord op vragen waar beginnende schrijvers vaak tegenaan lopen.

Luisterboeken

Zelf ben ik een grote fan van luisterboeken. Ik luister al jaren naar boeken tijdens het woon-werkverkeer. Vaak krijg ik de vraag of ik wel mijn aandacht bij het boek kan houden tijdens het rijden, of omgekeerd, of ik mijn aandacht bij het verkeer kan houden tijdens het luisteren naar een boek. Mijn antwoord is standaard: ja! En geloof me, het luisteren naar een boek maakt een file een stuk aangenamer! Wil jij het ook proberen? De Bibliotheek heeft een gevarieerde selectie luisterboeken met titels van bekende auteurs. Het gaat hier niet alleen om fictie, maar ook non-fictie en diverse colleges van de Universiteit van Nederland.

Instagram

Enige tijd geleden heb ik Instagram geïnstalleerd en een account aangemaakt. En toen? Toen wist ik dus niet meer hoe om verder te gaan en wat om er nou eigenlijk mee te doen. Ja, foto’s delen, maar hoe werkt het nou eigenlijk. Wat kan Instagram wat ander social media niet kan? Loop jij ook tegen deze vragen aan en wil jij ook weten wat de toegevoegde waarde van Instagram is, dan is deze video van Computer Idee misschien een uitkomst.

rajacenna
Tekening door Rajacenna
(klik om te vergroten)

Potloodtekeningen

Oftewel, briljante potloodtekeningen!
Enige jaren geleden was dit meisje (zij is inmiddels een jonge vrouw) bij Hart van Nederland en keek ik met pure verbazing naar de briljante tekeningen die zij maakte. Nu, jaren later, volg ik haar nog steeds. Rajacenna is een fotorealistische kunstenares, die op 16-jarige leeftijd ontdekt werd door een Amerikaanse kunstuitgever. Op haar 16de behoorde zij reeds tot de beste kunstenaars van de wereld. Het oog dat u hiernaast afgebeeld ziet is een tekening van Rajacenna. Bezoek haar website om nog meer van haar geweldige potloodtekeningen te bekijken!

Is jouw blog ‘volgbaar’?

Kunnen lezers jouw blog makkelijk volgen? Hoe? Door op de link te klikken in hun favorietenlijst? Weet je zeker dat ze dat onthouden en keer op keer terugkeren naar jouw blog? Er zijn diverse manieren waarop je kunt zorgen dat ze jouw blog niet vergeten en keer op keer terugkomen om meer te lezen. Plaats een ‘widget’ op jouw blog waar ze een email adres in kunnen vullen om te abonneren op nieuwe berichten die jij op jouw site plaatst. Deze widget is voor Blogger en WordPress verkrijgbaar. Een alternatief is om jouw blog aan te melden bij bloglovin’ en zet deze link op jouw blog. Bloglovin’ is een platform dat lezers de mogelijkheid biedt om hun favoriete blogs te lezen en te organiseren, en daarnaast nieuwe blogs te ontdekken. De Bloglovin’ app is voor iPhone en Android verkrijgbaar.

Bodypainting

Begin juli vond de World Bodypainting Festival plaats. Dit is een jaarlijks terugkerend event dat sinds 1998 een instelling is geworden in de bodypainting wereld. Bodypainting is kunst. Ik vind niet alles mooi, maar ik bewonder mensen die in een aantal uur een lichaam om kunnen toveren in een prachtig kunstwerk. Zelf heb ik ooit model gestaan voor een bodypainter, en heb dus ook respect voor de modellen, want het is zeer vermoeiend om zo lang stil te staan. Helaas zijn er mensen die bodypainting aanstootgevend vinden, omdat modellen vaak alleen maar een string dragen. Toch is er niets erotisch aan deze kunstvorm, ondanks dat een halfnaakte lichaam met verf bedekt wordt. Het is overigens niet altijd het volledig lichaam dat bedekt wordt met verf, maar soms alleen een gezicht (facepaint) of een zwanger buikje (bellypaint). Er zijn zelfs bodypainters die bridespaints doen, waarbij de bruid bepaalt wat zij wil hebben om haar mooiste dag nog mooier te maken. Wil je zelf aan de slag met bodypainting? Volg een cursus en ontdek jouw talent!

Jouw lange haar zat?

Heb jij lang haar maar ben je het totaal zat en vind je het tijd voor een korte coup? Laat dan niet zomaar jouw haar afknippen, maar laat het zo afknippen dat jij het kunt doneren. Het haar dat je doneert wordt gebruikt om prachtige pruiken te maken voor financieel minder bedeelde vrouwen die gediagnoseerd zijn met borstkanker en door de behandeling hun eigen haar kwijt zijn geraakt.

Thema + EWA = THEWA

In de vorige editie van Struinsels™ berichten we dat NBR Plaza met een Nederlandse meme van start is gegaan. EWA was al enige tijd een meme aan het ontwikkelen en op 1 juli zijn we dus van start gegaan met Thewa. Thewa is een meme waarbij er op de eerste van elke maand een thema wordt aangekondigd. Dit thema wordt dan gebruikt een verhaal of een gedicht te schrijven, of een kunstwerk of foto’s te maken. Plaats deze creatie op jouw eigen blog (of gebruik de EWA schrijfservice) en link het onderaan het bericht met het thema. Laat je uitdagen! Dit is geen competitie, maar een manier om je aan het schrijven/creëren te krijgen of te houden, en bovendien aandacht voor jouw schrijfsels/creaties te vragen.

Voor degenen die in de volgende weken vakantie hebben: fijne vakantie en veilig weer thuis!

© EWA Nederland

One thought on “Struinsels™ #11

  1. Het nadeel van Bloglovin’ is dat het slecht is voor je statistieken. Als iemand op een link in de feed van Bloglovin’ klikt, dan gaat hij niet naar jouw site, maar naar de site van Bloglovin’ waar jouw site via een frame wordt geladen. Lees bijvoorbeeld http://lovelowbudget.nl/de-nadelen-van-bloglovin/ en https://lightbluedream.wordpress.com/2014/10/10/bloglovin-voor-en-nadelen/ en http://www.blogtrommel.com/het-gevaar-dat-bloglovin-heet/ (en nog tientallen andere klagers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *