Het Podium: meisje71

meisje71

 

Ik kwam met meisje71 in contact toen zij zich inschreef als deelnemer van de Schrijfmarathon 2015. In april 2015 begon zij haar blog en ik kan niet anders zeggen dan dat ik van haar verhalen geniet – de verhalen die zij schrijft voor de Schrijfmarahton 2015, maar ook de verhalen op haar blog. Ik laat graag meisje71 aan het woord:

Wel gek om jezelf bloot te geven (figuurlijk dan) hier op het Podium. Het voelt een beetje als het schrijven van een sollicitatiebrief, maar daar gaat ie dan …

Aangenaam

Ik ben meisje71. Dat is mijn profielnaam op Fetlife en van daaruit ben ik hem ook gaan gebruiken voor mijn schijfactiviteiten. Om mijn schrijfsels een eigen plek te geven, ben ik ongeveer een half jaar geleden gestart met mijn eigen blog: Meisje’s Lovelounge. Ik probeer met mijn blog een hoekje te creëren waar lezers zich thuis voelen en heerlijk kunnen wegdromen bij mijn verhalen.

meisje71-2

Schrijven

Het schrijven zat mij eigenlijk altijd al in het bloed. Toen ik klein was bedacht ik verhaaltjes die ik aan mijn poppen voorlas. Later, op de middelbare school, zat ik in de redactie van de schoolkrant en ik durf wel te stellen dat ik het meest enthousiaste en productieve lid was. Daarna heb ik een hele periode nauwelijks geschreven (behalve voor studie en werk), maar sinds een jaar of 10 heb ik me toegelegd op het schrijven van romantische en erotische verhalen. Dit kwam doordat mijn man en ik samen in een wat meer experimentele fase van ons liefdes- en seksleven belandden. Het bracht zoveel nieuwe ervaringen, gevoelens en emoties met zich mee dat ik wel moest schrijven, anders zou ik zijn ontploft! In het begin schreef ik vooral over mijn eigen belevingen, maar gaandeweg kwamen er ook steeds meer verhalen bij die verder van mijn eigen belevingswereld af staan. Dat vind ik het allerleukste aan schrijven: je kunt opgedane ervaringen delen met anderen, maar je voert zelf ook nieuwe gedachtenexperimenten uit tijdens het bedenken van een verhaal. Alles is dus mogelijk! In die zin hebben schrijvers denk ik wel veel overeenkomsten met acteurs die ook in de huid van hun karakter moeten kruipen.

Inspiratie

Ik haal mijn inspiratie uit heel veel dingen: het observeren van andere mensen en het luisteren naar hun verhalen, de natuur, mooie muziek. Eigenlijk het leven zelf. Ik probeer mijn leven zo volledig mogelijk te leven. Om elke ervaring open en onbevooroordeeld tegemoet te treden. Uiteraard binnen mijn eigen normen en waarden.

Ik ken geen enkele schrijver die niet gevormd is door zijn ervaring als lezer. Zelf ben ik hier geen uitzondering op. Ik lees graag en veel en heb een voorliefde voor meeslepende romantiek. Op de middelbare school had ik een lerares Engels die prachtig kon vertellen over de romantische Engelse literatuur. De boeken van Jane Austen en de zusjes Brontë heb ik verslonden in die tijd. Ik denk dat ik Jane Eyre wel 5 keer heb gelezen. Maar ook de Witte Raven pockets van Leni Saris, de chicklits van Sophie Kinsella en een indrukwekkende verzameling Bouquetreeksromannetjes ontbreken niet in mijn boekenkast. Erg oppervlakkig, I know, maar ach, het leven is vaak al diepgaand genoeg.

Ambitie

Schrijven is voor mij vooral een hobby, een creatieve uitlaatklep. In heb nooit overwogen om dit professioneel aan te pakken. Desalniettemin wil ik me als schrijver wel blijven ontwikkelen. Daarom doe ik dit jaar mee aan de EWA Schrijfmarathon en de EroScripta Schrijfwedstrijd. Het leuke hieraan vind ik dat je door de opdrachten die je krijgt, wordt gedwongen om nieuwe dingen uit te proberen in je verhalen en om dus uit je comfortzone te treden. Ook ben ik hierdoor in contact gekomen met een aantal andere schrijvers van erotiek. Van de ervaring van de andere schrijvers en de feedback die ik af en toe op mijn verhalen krijg, heb ik al ontzettend veel geleerd. Met één van mijn mede-bloggers, Marcel van NBRplaza, is zelfs spontaan een openbare briefwisseling via onze blogs ontstaan. Heel bijzonder vind ik dat.

Het is op dit moment geen concreet doel van me, maar ik sluit niet uit dat ik nog eens een boek ga schrijven. Geen Vijftig tinten grijs 3.0, maar een Bouquetreeksroman a-la meisje71 of een zinnenprikkelende historische roman met dames in wijde hoepelrokken en heren die hun hoed afnemen als je langs loopt. Dat lijkt me best heel erg leuk om te doen, maar ja … wat als het een succes wordt?

Anonimiteit

Ik schrijf mijn verhalen in volledige anonimiteit, ook omdat een aantal van mijn verhalen voortkomen uit onze experimentele levensstijl (swingen, bdsm en dergelijke). Er is slechts een kleine kring ingewijden die weten dat ik dit doe. Ik vind het jammer dat het zo moet en ik voel me er vaak ook niet geheel comfortabel bij. Zelf zie ik het niet als iets om je voor te schamen, integendeel, ik ben er trots op. Maar ik weet dat er velen zijn die er helaas anders over denken en ik heb geen zin in gedoe of negativiteit. Mijn man heeft een eigen bedrijf en ik een keurige baan. Samen hebben we 2 bloedmooie en slimme puberdochters. Er is niet veel fantasie voor nodig om te bedenken welke problemen er zouden kunnen ontstaan als ik “uit de kast” zou komen. Jammer, maar helaas.

meisje71-1Tot slot

Tegen andere beginnende schrijvers wil ik zeggen: begin gewoon ergens mee, iets kleins, iets dat dicht bij jezelf staat. Op deze site zijn al heel veel nuttige tips te vinden. Wees niet te snel tevreden, maar laat je verhaal eerst lezen door iemand anders en sta open voor feedback van die ander. Lezers zijn best kritisch, dus kijk ook kritisch naar je eigen werk voordat je het publiceert. En zet door! Hou in gedachten dat het misschien jouw “kindje” is dat je online zet, maar voor lezers is het “gewoon” een leuk verhaal. Laat je niet ontmoedigen als je niet meteen bergen met reacties krijgt.

Zo, dat was wel even genoeg spotlicht voor mij. Bedankt voor deze mogelijkheid, EWA Nederland is een fijne plek voor mensen zoals ik 🙂

7 thoughts on “Het Podium: meisje71

 1. meisje71,

  Ik kan wel 71 redenen opsommen waarom ik dit een prachtig optreden vind en waarom ik jouw blog volg, maar ik gebruik er slechts éen met uw goedvinden. Ik heb hem in mijn eerste reactie op je blog al eens geschreven: Zinsbegoochelend!

  Met meer een dan respectvolle groet, Rolf van der Leest

 2. Marco Cleeo says:

  Beste meisje71,

  Ik heb via Eroscripta net het duwtje gehad om te gaan schrijven.
  Ik wilde het eens proberen en heb via google naar schrijf wedstrijden gezocht
  en kwam daar terecht en dacht toen, dat kan natuurlijk ook.

  Aangezien ik op de middelbare school geen ‘boeken’ las (nou ja bij Nederlands was max Havelaar verplicht, dus die heb ik voor 20% gelezen) verzon ik bij de andere talen altijd de mooiste verhalen, zonder die boeken ooit open geslagen te hebben.
  Jij kent me niet dus;
  ‘Ik ken geen enkele schrijver die niet gevormd is door zijn ervaring als lezer.’
  klopt, maar ze zijn er wel.

  Ook ik schrijf anoniem, niemand weet het. Ik heb ook geen zin in gedoe.
  Ik schrijf omdat ik het opeens ontzettend leuk vindt en het mijn depressies dempt, een prima
  medicijn.

  Ik kan van andere schrijvers dus heel veel tips gebruiken.

  Gr. Marco

  • Beste Marco,

   Leuk om te lezen dat iemand met zoveel plezier in schrijven de weg naar EWA Nederland en EroScripta heeft gevonden! Ik ben benieuwd naar jouw inzending voor de schrijfwedstrijd. Het blijft altijd spannend om aan dat soort activiteiten deel te nemen. Een beetje gezonde competitie en uitdaging, maar vooral het elkaar verder helpen.

   Have fun,

   meisje71

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *