Het Podium: Irma Klepper

Irma Klepper

 

Irma Klepper is auteur van het boek ‘Driehoeksverhouding’ en we zijn blij haar hier op Het Podium aan jullie voor te stellen:

Onder welke naam schrijf je? Is dat jouw eigen naam of een schuilnaam? Indien de laatste, hoe heb je die gekozen?

De eerste verhalen publiceerde ik nog geen jaar geleden onder de schuilnaam Icek69. Het zijn mijn initialen dus op deze manier bleef ik toch enigszins verbonden met mijn eigen naam.

Kies je 100% voor de anonimiteit of zou je uiteindelijk bereid zijn om interviews met kranten of televisie te doen waarbij jouw gezicht in beeld komt?

Inmiddels schrijf ik zowel vanuit Icek69 als mijn eigen naam, Irma Klepper. In tegenstelling tot een aantal van mijn collega auteurs heb ik wel voor mijn eigen naam gekozen. Gedurende de periode waarin ik alleen de naam Icek69 gebruikte, had ik vaak het gevoel dat ik een dubbel leven leidde en daar wilde ik vanaf. Ondertussen ben ik al te horen geweest bij de radio zender Amsterdam FM, heb ik in de lokale krant gestaan en sta ik op YouTube, gewoon onder mijn eigen naam.

Wanneer ben je begonnen met schrijven?

In 2006 kwam ik door mijn jongste zoon in aanraking met speciaal onderwijs. Doordat zijn school niet direct naast de deur lag, werden we dagelijks op de hoogte gehouden met een verslag. Vanaf de eerste schooldag reageerde ik twee jaar lang iedere dag op dezelfde manier. Ik beschreef en omschreef de dagelijkse dingen, dat iedere dag in de speciaal aangeschafte map weer mee retour ging naar school. Het was een periode waar ik met veel plezier op terug kijk. Een aantal jaren later moest ik door omstandigheden mijn baan opzeggen. Na jarenlang gewerkt te hebben, zat ik ineens dagenlang thuis. Ik stortte me op het lezen van erotische boeken totdat ik mezelf daar niet meer in kon vinden. Zoekend naar iets om de verveling tegen te gaan, kroop achter mijn laptop waar ik mijn eerste verhaal tot leven liet komen.

Wat heeft jouw geïnspireerd tot het schrijven van jouw eerste boek?

Inspiratie kan ik het niet echt noemen. Het was meer de onrust, de verveling en toch ook wel de nieuwsgierigheid dat mij naar het toetsenbord trok. Dagenlang schreef ik achter elkaar en liet aan niemand wat los. Er ontstond een totaal nieuwe wereld voor mij dat alleen maar bestond uit woorden. Het was weken na mijn eerst geplaatste woord toen ik op een avond voor het eerst een stuk van mijn verhaal aan mijn man liet lezen.

Heb je een specifieke schrijfstijl?

Ik denk dat iedere auteur wel een specifieke schrijfstijl bezit. Kijkend naar de reacties die ik krijg van mensen die in één keer mijn boek uit hebben gelezen, zou ik zeggen dat het een simpele schrijfstijl is. Simpel in de zin van makkelijk te lezen, zelfs voor mensen met dyslexie heb ik vernomen.

Hoeveel boeken zijn er al van je gepubliceerd?

Afgelopen Juni is mijn eerste boek ‘Driehoeksverhouding’ uitgekomen. Een boek wat ik met trots opgedragen heb aan mijn vader die helaas afgelopen oktober plotseling is overleden. Hij heeft nooit geweten dat ik schreef, maar ik weet zeker dat hij het geweldig had gevonden.

Welke erotische auteurs zijn jouw grote voorbeeld?

Dan moet ik terug in de tijd gaan, want ondanks dat ik hier nieuwe boeken heb liggen, waaronder die van Liza Daen en Pierre Courage die ik bijna naar me kan horen schreeuwen om gelezen te worden, heb ik daar momenteel gewoonweg de tijd niet voor. Ik zou gaan voor Lucinda Carrington met ‘Negentig dagen Genevieve’. Ik heb genoten van het boek, meerdere keren zelfs.

Weet jouw familie/vrienden dat jij een erotische auteur bent? Indien wel, hoe reageerden ze erop? Indien niet, waarom vertel je het ze niet?

Voor lange tijd waren er maar twee personen in mijn familie die wisten waar ik mee bezig was, mijn man en mijn nichtje, nou ja, inmiddels volwassen nicht Cheryl. Afgelopen September publiceerde ik voor het eerst op aanraden van beide één van mijn verhalen op een erotische website. Gespannen en onzeker wachtte ik de eerste reacties af. Toen eenmaal de eerste positieve reacties binnen kwamen rollen, ging ik door met publiceren. Reacties zoals “Je moet wel een hele lieve man zijn wil je zo kunnen schrijven” en “Zodra je boek uit komt sta ik vooraan in de rij”, deden mij goed, maar ik bleef ondanks dit alles toch onzeker. Per toeval kwam ik via Facebook bij een erotische verhalen site, waar ik opnieuw mijn verhalen plaatsten en ook hier weer alleen maar positieve reacties kreeg. Na genoeg moed verzameld te hebben, mailde ik mijn manuscript naar Uitgeverij Aspekt om te vragen wat zij er van vonden. Precies een week later werd ik gebeld met de mededeling dat het goed genoeg was om uit te geven. Wilde ik het doorzetten, dan was dit het moment om het mijn familie in te lichten, Niemand zo trots als mijn achtenzestigjarige moeder die het boek inmiddels heeft gelezen. Ik denk, nee ik weet zeker dat ik niet beter had kunnen treffen met mijn familie. Hoe zij met mijn mededeling omgingen was gewoon geweldig.

Zijn jouw verhalen gebaseerd op echte ervaringen, fantasie of beiden?

Deze vraag krijg ik wel vaker te horen, ‘Driehoeksverhouding’ is een mix van fantasie en realiteit.

Wat vind je het leukste aan schrijven?

Dat ik mezelf helemaal af kan sluiten en mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan. Het onbereikbare dichterbij halen en wetende dat het toch zo ver van je weg staat.

Waar werk je op dit moment aan?

Het afgelopen jaar was voor mij als een ritje in de achtbaan. ‘Driehoeksverhouding’ heeft me in een hele andere wereld doen belanden. Binnen twee maanden had ik twee eigen websites, twee Facebookaccounts, zat ik op twitter en werd ik overladen met berichten om mee te doen met schrijfwedstrijden en blogsites. Dan heb ik het nog niet eens over mijn trip naar Amsterdam, waar ik te horen was op de radio en gelijk werd gefilmd, wat overigens dezelfde avond nog op YouTube te zien was. Buiten het plaatsen van blogs op mijn eigen sites, het delen van bepaalde berichten en wat getwitter over en weer, houd ik me momenteel een beetje op de achtergrond. Ja, ik ben met een vervolg bezig, maar alles op zijn tijd.

Heb je ooit te maken gehad met schrijversblok en wat deed je om er over heen te komen?

Ik zou liegen als het niet zo was, alleen had ik het eerlijk gezegd veel eerder verwacht. Toen mijn zoon en mijn nichtje Soraya, naar mij toe kwamen met de vraag of ik ze wilde helpen met een tekst die ze voor wilde voordragen tijdens het afscheid van mijn vader/ hun opa, ging ik er voor zitten. Juist toen ik dacht dat het niet zou gaan lukken, maakte ik de mooiste teksten. Pas na het tekenen en verzenden van het contract kreeg ik een schrijversblok. Ik denk dat het met verschillende factoren te maken had. Ik heb er niets tegen gedaan en het schrijven gewoon even laten liggen voor wat het was, totdat ik op een ochtend ging zitten en Viva Barcelona in één keer schreef. Een verhaal dat bestaat uit zes delen en gaat over twee biseksuelen jongens.

Heb je advies voor aspirant auteurs?

Ik heb zelf nog een hoop te leren, dus advies is een groot woord. Doe wat je denkt dat goed is. Advies van een ander is altijd leuk, maar het kan je ook onzeker maken. Blijf vooral jezelf en dan komt het vanzelf wel goed.

Als je drie boeken uit de erotische literatuur zou moeten aanbevelen, welke zou het zijn?

Uiteraard staat Lucinda Carrington met ‘Negentig dagen Genevieve‘ bij mij op nummer één. Voor twee en drie zou ik gaan voor de eerste twee delen van Sylvia Day ‘Crossfire’.

Ben jij actief op social media? Waar kunnen mensen je vinden?

Jazeker:

Website
WordPress
Facebook
Twitter

Waar kunnen mensen jouw boek(en) kopen?

Voor een gesigneerd exemplaar kunnen ze mij altijd benaderen via e-mail. Daarnaast uiteraard bij Uitgeverij Aspekt en alle bekende webshops uit de boekenwereld.

icek

8 thoughts on “Het Podium: Irma Klepper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *