Struinsels™ #14

herfstVorige week leek de herfst ineens aanwezig te zijn in ons kikkerlandje. Ik ben vast niet de enige die een paar keer in de file heeft gestaan, en me er toch lichtelijk aan moest ergeren dat mijn kostbare tijd op die manier verloren ging. Aan de andere kant, ik kreeg wel de kans om wat langer te genieten van mijn luisterboek!

Natte Herfst

Gezien de natte dagen die er geweest waren en die er vast nog zullen komen, wil ik jullie wijzen op een uitdaging die alles met herfst te maken heeft. Na de hete zomerse uitdaging van NBRplaza, is er nu een uitdaging die alles te maken met een natte herfst. De invulling van dat ‘natte’ laten we aan jullie over. Schrijf een verhaal, plaats het op jouw blog en link het dan bij NBRplaza. Heb je zelf geen blog, dan kan je alsnog een verhaal schrijven en het plaatsen bij de EWA schrijfservice of je kunt NBRplaza benaderen om jouw verhaal daar op de website te plaatsen.

Twenty 20

Ben je (amateur) fotograaf en wil je jouw foto’s graag meer onder de aandacht van anderen brengen? Upload dan jouw foto’s (zonder watermerk, zonder de grootte aan te passen, etc.) naar Twenty20. Dit is een soort van markt waar bedrijven zoeken naar foto’s die ze bijvoorbeeld zouden kunnen gebruiken in reclamecampagnes. Je wordt dan betaald voor jouw foto. Daarnaast kun je op Twenty20 ook deelnemen aan verschillende foto-challenges en er geld mee winnen.

Gedichtenwedstrijden

Dichters, opgelet!

Doe mee aan de zevende editie van de Turing Gedichtenwedstrijd. Door mee te doen krijg je landelijke erkenning voor jouw poëzie, persoonlijke feedback van een vakjury en ben je een stap dichterbij publicatie. Daarnaast maak je kans op het winnen van € 10.000! De deadline voor het insturen van jouw gedicht is 15 november om middernacht.

Daarnaast kun je ook meedoen aan de Gorcumse Literatuurprijs, een gedichtenwedstrijd met een thema. Deze wedstrijd sluit op 31 December om middernacht.

Schrijfwedstrijden

Over wedstrijden gesproken – ook voor de schrijvers zijn er een aantal wedstrijden gaande:

Thewa #4

Op de eerste dag van elke nieuwe maand kondigen we het nieuwe thema voor Thewa aan. Gisteren stond het thema op de website. Waar we vorige maand verhalen vroegen met een ‘onschuldige’ karakter, willen we het deze maand heerlijk heet maken. De succes van Thewa hangt van jullie af. Hoe meer mensen meedoen, hoe succesvoller Thewa is. Maar, dit is niet de essentie van Thewa. Thewa geeft een schrijfopdracht en binnen de kaders van deze opdracht moet een verhaal geschreven wordt. Dit is niet alleen een uitdaging, maar ook leerzaam omdat het je vaak uit jouw comfortzone trekt. Kom op, doe mee, het is vooral leuk!

(Ook als je geen eigen blog hebt, kun je meedoen.)

© EWA Nederland

One thought on “Struinsels™ #14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *