Struinsels™ #15

Koud hé! Oke, ik weet dat het nog geen winter is, maar het is inmiddels wel duidelijk herfst. Afgelopen weekend was het, ondanks de zon, toch duidelijk te merken dat de kou in de lucht zit. De herfst is hier om de winter in te luiden en binnenkort gaan we ook weer over naar de wintertijd. Niet vergeten hé, volgend weekend! Dan mogen we een uurtje langer slapen. Heerlijk!

Laten we eens kijken of we jullie van binnen een beetje kunnen verwarmen met de links van deze week.

Heel Nederland Schrijft

Heel Nederland Schrijft helpen schrijvers en lezers om elkaar op een makkelijke manier te vinden. Ze gebruiken software en algoritmes om lezers voor de verhalen te vinden en kopers voor de boeken. Heel Nederland Schrijft helpen ook met het uitgeven van jouw boek en leveren diensten voor het drukken van boeken, marketing en distributie. Wil je meer weten over Heel Nederland Schrijft, dan kun je hier lezen hoe ze te werk gaan.

Mijn Woordenboek

Nederlands is geen makkelijke taal. Ik heb me laten vertellen dat Nederlands en Fins grammaticaal de moeilijkste talen ter wereld zijn. Soms hebben we – autochtoon of allochtoon – dan ook een steuntje in de rug nodig, vooral als Nederlands niet een eerste taal is. Ik kreeg de tip om ‘Mijn Woordenboek‘ oftewel MWB te gebruiken. MWB kun je gebruiken om te vertalen, synoniemen te zoeken, als dialecten- of rijmwoordenboek of als hulp bij puzzelen en cryptogrammen. Misschien nog het belangrijkst is dat het ook helpt met het vervoegen van werkwoorden. Hier kun je dus ook gemakkelijk controleren of het d, t, of dt moet zijn, maar ook andere werkwoordvervoegingen waar je net even moeite mee hebt.

Mindmap

mindmap
Mindmap
(klik om te vergroten)
Bron

Een mindmap is een handige manier om ideeën te ontwikkelen, om verbanden te zien, om te brainstormen. Heb je er al bij stil gestaan dat je een mindmap kunt maken voor een verhaal dat je wil schrijven? Of een event dat je wil organiseren?
Maar, hoe maak je een mindmap? Je kunt gebruik maken van bubbl.us waar je met een gratis account tot 3 mindmaps kunt maken. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een betaald account op bubbl.us. Uitleg over hoe bubbl.us te gebruiken vind je hier.
Geen zin om een programma te gebruiken voor een mindmap? Laat Jelle Mostert een superheld van je maken door je uit te leggen hoe je een mindmap maakt zonder enige software.

De laatste dag!

Vorige week hebben we jullie verteld dat er gestemd kan worden op de 10 verhalen die door de jury zijn gekozen voor het EroScripta boek. Vandaag is de laatste dag waarop je kunt stemmen, dus vergeet het niet. Om 23.59u vanavond sluit de stemronde en morgen wordt de winnaar bekend gemaakt. Jouw stem kan de uitslag nog beïnvloeden, dus ga snel stemmen!

“Giveaway”

Afgelopen maandag verscheen er bij ons op de website een competitie, die eigenlijk geen competitie is. Het is een ‘giveaway’, dus ja, we geven wat weg. Om precies te zijn: we geven twee boeken van Liza Daen weg en een seksspeeltje. Om het een beetje spannend te houden, hebben we een aantal stappen verzonnen die je moet doorlopen om mee te doen aan deze weggeefactie. Twee van de onderdelen zijn verplicht en de rest is optioneel. De optionele onderdelen hebben met Twitter en Facebook te maken, want we zijn ons ervan bewust dat niet iedereen op alle social media platforms een account heeft. Doe mee en win!

Dat was het weer voor deze week. De volgende Struinsels™ verschijnt op 30 oktober 2015.

© EWA Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *