Het Podium: J.M. Limewood

J.M. Limewood

 

Via social media zijn we in contact gekomen met auteur J.M. Limewood en vandaag stelt zij zichzelf, door middel van het beantwoorden van een aantal vragen, voor op Het Podium:

Onder welke naam schrijf je? Is dat jouw eigen naam of een schuilnaam? Indien de laatste, hoe heb je die gekozen?

Ik schrijf onder het pseudoniem J.M. Limewood, ik heb de achternaam van mijn moeder vertaald naar het Engels en ik gebruik haar voorletters.

Kies je 100% voor de anonimiteit of zou je uiteindelijk bereid zijn om interviews met kranten of televisie te doen waarbij jouw gezicht in beeld komt?

Het liefste zou ik 100% anoniem blijven, maar ik heb gemerkt dat het lastig is omdat je toch zelf je boekpromotie moet doen. Dit is nu eenmaal zeer lastig, lees onmogelijk, als je anoniem wilt blijven. Ik ben eventueel wel bereid om interviews te geven voor een krant of televisie als daar om gevraagd wordt, denk ik…

Wanneer ben je begonnen met schrijven?

Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met schrijven. Echt actief, namelijk werken aan mijn boek Zachte Grenzen, nu ongeveer drie jaar geleden.

Wat heeft jouw geïnspireerd tot het schrijven van jouw eerste boek?

Toen ik begon met het verhaal wat nu Zachte Grenzen heet, was mijn insteek om iets schrijven wat veel explicieter is dan de standaard bouquetreeksboekje die ik altijd las. Die gingen mij niet ver genoeg wat betreft de erotische intieme scenes, maar ik hou wel erg van de zoetsappige romantiek die er in dat soort boekjes zit. Na het lezen van de ’50 tinten serie’ raakte ik geïnspireerd door het spannend en intrigerend onderwerp BDSM. Ik heb toen veel research gedaan om mijn verhaal zo realistisch mogelijk te maken. Het is een spannend en romantisch verhaal geworden met opwindende erotische scenes wat, volgens de uitgever en verschillende lezeressen, lekker wegleest.

Heb je een specifieke schrijfstijl?

Ik weet niet of in een specifieke schrijfstijl heb, ik schrijf nog niet zo lang en ik vind mezelf nog beginnend wat dat betreft. Ik hou persoonlijk niet van hele ingewikkelde verhalen met allerlei intriges en personages die door elkaar lopen in één boek, dit vind je terug in mijn schrijfstijl denk ik.

Hoeveel boeken zijn er al van je gepubliceerd?

Dat is een heel kort antwoord namelijk één.

Welke erotische auteurs zijn jouw grote voorbeeld?

Dan moet ik toch als antwoord geven Sylvia Day en dan voornamelijk de historische romans die zij geschreven heeft. ‘Crossfire’ vind ik ook leuk, maar na het derde deel ben ik afgehaakt ik hou er niet zo van als het een te langdradig verhaal wordt.

Weet jouw familie/vrienden dat jij een erotische auteur bent? Indien wel, hoe reageerden ze erop? Indien niet, waarom vertel je het ze niet?

Een beperkt aantal vrienden en één familielid weet hiervan en zij reageerden allen positief. De rest van familie en vrienden weet niets. Vanwege mijn werk en religieuze achtergronden van een deel van mijn familie wil ik dat het liefste zo houden, indien mogelijk.

Zijn jouw verhalen gebaseerd op echte ervaringen, fantasie of beiden?

Zachte Grenzen is voornamelijk fictie, ik heb wel wat levensgebeurtenissen erin verwerkt die ik ooit eens zelf heb meegemaakt om het realistischer te houden.

Wat vind je het leukste aan schrijven?

Dat ik mijn fantasie los kan laten op de hoofdpersonen en ze van alles laten beleven, mezelf helemaal verliezen en inleven in het verhaal, dat vind ik het leukste. Ik hoop natuurlijk dat de lezer(es) dit ook heeft.

Waar werk je op dit moment aan?

Aan de opvolger van Zachte Grenzen

Heb je ooit te maken gehad met schrijversblok en wat deed je om er over heen te komen?

Ja, zeker. Ik heb het verhaal een tijdje weggelegd en totaal andere dingen gedaan. Ik ben pas weer begonnen toen ik inspiratie had, maar of dat nu de beste oplossing is dat weet ik niet.

Heb je advies voor aspirant auteurs?

Ik vind mezelf nog een beginner dus echt advies durf ik niet te geven, maar als tip kan ik wel geven: Zorg voor een goede corrector als je, net als ik, een boek gaat uitgeven bij een ‘Printing On Demand’ uitgever. Een verhaal/boek verzinnen en opschrijven is één ding, maar om ervoor te zorgen dat alles in correct Nederlandse zinnen komt is een vak apart. Een P.O. D. uitgever doet dit namelijk niet voor je. Ze kijken er wel globaal naar, maar niet heel nauwkeurig. Ik heb heel erg geluk gehad met de corrector van mijn boek, zij is journalistiek onderlegd en schrijft zelf wekelijks voor krantjes. Er is mij wel verteld door de uitgever dat het eerste foutloze boek nog geschreven moet worden wat een hele opluchting is, maar een boek helemaal vol fouten is natuurlijk ‘Not done’.

jmlimewood
De negentienjarige Olivia is helemaal van slag als zij de mysterieuze Aiden ontmoet. De aantrekkingskracht tussen hen is zo sterk, dit is haar nog nooit eerder overkomen. Hij beheerst haar gedachten volledig, terwijl ze geen idee heeft of ze hem nog terug gaat zien. Ze weet ook niet zeker of ze dat wel wil. Door een speling van het lot, staat hij toch opeens weer voor haar neus. Hij vraagt haar om hem achterna te reizen. Wat er dan gebeurt overtreft zelfs haar stoutste dromen. Ze wordt meegezogen in een voor haar tot nu toe onbekende wereld van BDSM.

Als je drie boeken uit de erotische literatuur zou moeten aanbevelen, welke zou het zijn?

Ik ben haast verplicht te zeggen de ’50 tinten trilogie’ omdat ik daardoor geïnspireerd werd mijn boek de richting van BDSM te duwen, waarvan ik ’50 tinten donkerder’ het minst leuk vind. De hart serie van Sylvia Day is mijn favoriet, alle delen, maar dat is ook meer het romantische deel van mij. Ik hou erg van historische romans.

Ben jij actief op social media? Waar kunnen mensen je vinden?

Ik ben actief op Facebook en Twitter onder J.M. Limewood. Ik heb een like en win actie op de pagina van Zachte Grenzen, dus kom gerust langs en like de pagina, bij 100 likes geef ik een boek weg onder de likers. Ter promotie van mijn boek heb ik zelf een boektrailer gemaakt die is naast op Facebook en Twitter ook te vinden op YouTube: Boektrailer Zachte Grenzen. Het maken hiervan was overigens een hele toer. Foto’s van het www mag je niet zomaar gebruiken in verband met auteursrecht, daar heb ik een oplossing voor bedacht. Op muziek zit ook auteursrecht en dus moest ik rechten vrije muziek zoeken. Ik ben erg trots dat het, met de beperkte middelen die ik tot mijn beschikking had, toch zo’n leuke trailer geworden is.

Waar kunnen mensen jouw boek(en) kopen?

Mijn boek is te koop bij boekscout.nl. De titel is: Zachte Grenzen. Hier vind je ook reviews van lezers en kun je een klein stukje uit mijn boek lezen.

One thought on “Het Podium: J.M. Limewood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *