Schrijfmarathon 2015: Een terugblik

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Schrijfmarathon 2015 was een mooie en net als in 2014, een leerzame ervaring. We hebben prachtige verhalen langs zien komen… romantische, verdrietige, spannende maar vooral ook geile verhalen. De deelnemers hebben iedere keer de opdracht op een eigen unieke manier geïnterpreteerd en de lezers voorzien van vele uren aan leesgenot.

Bedankt!

Het hoort erbij, bedankjes aan het einde van een mooie reis. Allereerst, de deelnemers. Bedankt voor jullie tijd en inzet, want het is nou eenmaal zo: de schrijfmarathon vergt een lange adem. Het is toch een uitdaging die je aangaat op het moment dat jij je inschrijft voor de schrijfmarathon. Dan een bedankje aan het adres van de lezers/stemmers: zonder jullie hadden we het niet kunnen doen. Door jullie stemmen zijn we gekomen tot de finale ronde en konden we een winnaar van de Schrijfmarathon 2015 bekend maken. Last, but not least: onze sponsors. Bedankt aan Pierre Courage, Woordstroom, Erotische Sieraden, Stichting Info BDSM, Schrijven Online en EroTouch voor de prijzen die jullie zo gul beschikbaar hebben gesteld.

Veranderingen

De volgende kleine veranderingen worden aangebracht in de regels van de Schrijfmarathon.

Punt 7 onder het kopje ‘Het tijdpad’:
De dag na de sluitingsdatum voor de opdracht opent om 12.00 de stemronde.

Er wordt tussen punt 10 en 11 onder het kopje ‘Het tijdspad’ de volgende regel toegevoegd:
De uitslag van een stemronde wordt om 12.00 op de dag na sluiting van de stemronde bekend gemaakt.

Punt 15 onder het kopje ‘Het tijdpad’:
Op het moment dat er drie vijf deelnemers over zijn, geldt dat ook als de laatste ronde.

Punt 5 onder het kopje ‘De Stemronde’:
Het aantal verhalen waarop er per stemronde gestemd mogen worden zijn als volgt:
‘Meer dan 10 deelnemers: 3 verhalen’ verandert naar: 18 en meer deelnemers: 3 verhalen
‘6 t/m 10 deelnemers: 2 verhalen’ verandert naar: 13 t/m 17 deelnemers: 2 verhalen
‘Minder dan 6 deelnemers: 1 verhaal’ verandert naar: 12 en minder deelnemers: 1 verhaal

Stemmen

Het gedrag van de stemmers tijdens de schrijfmarathon hebben we niet in hand. We gaan ervan uit dat alle deelnemers zich aan één van de belangrijkste regels houden, dat ze dus niet zullen vertellen welk verhaal van hen is. Soms gaan deelnemers door naar een volgende ronde, ook al was het verhaal dat ze hebben geschreven vol met fouten. Vaak komt het omdat het ondanks de fouten, toch een verhaal is die gevoelens bij mensen losmaakt. Daarnaast is het, ook vanuit de organisatie, niet leuk om te zien dat een deelnemer afvalt als hij/zij een verhaal heeft ingestuurd waar duidelijk zorg en aandacht aan is besteed. De enige manier waarop we kunnen toezien dat dit verandert, is om ook een jury mee te laten beslissen, maar dat kost geld en zou betekenen dat we de deelnemers inschrijfgeld moeten gaan vragen. In hoeverre haalt dat het leuke en ongedwongenheid van de Schrijfmarathon weg?

Daarnaast is het ons ook opgevallen dat bij iedere stemronde het aantal stemmers minder worden. Dit komt waarschijnlijk doordat afgevallen deelnemers de schrijfmarathon niet meer promoten. Hier zouden we heel graag verandering in willen zien en gaan daarom met de Schrijfmarathon 2016 kijken hoe we dit aan kunnen pakken.

Uitdaging

Hierboven zeiden we het al: op het moment dat jij je inschrijft voor de schrijfmarathon, weet je dat je een lange adem moet hebben. Het is een lange termijn uitdaging die je aangaat en als er dan ook nog, zoals in de vorige paragraaf genoemd, mensen afvallen die eigenlijk wel een goed verhaal hebben geschreven, dan kan de moed je in de schoenen zakken. De deelnemer die dit jaar op plaats 3 is geeïndigd heeft het op haar blog heel mooi verwoord.

Schrijfmarathon 2016

De planning voor de Schrijfmarathon 2016 is inmiddels bekend.

Vanaf 15 december kunnen jullie inschrijven en we hopen uiteraard nog meer deelnemers te trekken dan er dit jaar was. Kom op, ga de uitdaging aan!

© EWA Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *