Struinsels™ #17

Afgelopen weekend stond EWA Nederland op de Kinky Warehouse Sale in Spijkenisse. Het was een zeer geslaagde middag en veel belangstellenden kwamen bij ons aan de tafel. Met dank aan Liza Daen, Studio Raw Edge, Alexander Halo, Irma Klepper en Nickje voor jullie aanwezigheid en bijdrage tot deze middag!

Makkelijk delen op sociale netwerken

Als je gebruik wilt maken van Twitter en Facebook om jouw boek, jouw merk of jezelf te promoten, is het handig als je tekst maar één keer hoeft te typen. Oke, je kunt kopiëren en plakken, maar ook dat kost extra handelingen.

Koppel jouw Twitter account aan Facebook door naar jouw twitter profiel op Twitter.com te gaan en daar naar instellingen. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Apps’ en helemaal bovenaan zie je het staan: ‘Verbinden met Facebook. Volg de stappen en voila! Al jouw tweets, behalve die beginnende met @ worden op Facebook geplaatst.

Wees er echter bewust van dat het mensen op Facebook kan irriteren als ze iedere tweet van je kunnen zien. Maak daarom liever gebruik van de app ‘Selective tweets’ op Facebook. Typ ‘selective tweets’ in de zoekbalk bovenaan bij Facebook en selecteer de app. Er is maar één stap die je moet volgen: jouw Twitter naam invullen. Op het moment dat je dit hebt gedaan, kan je selectief te werk gaan met de tweets die je op Facebook deelt door de hashtag #fb aan het eind van jouw tweet te typen.

Personages in korte verhalen

Het is vaak niet makkelijk om een personage goed neer te zetten in een korte verhaal. Het is tenslotte voor het verhaal belangrijk om de lezer kennis te laten maken met een personage, op de wijze waarop jij het bedoelt. Misschien dat deze negen tips voor herkenbare personages je kunnen helpen!

Een goed erotisch verhaal?

De laatste link kwam van de site InfoNu en daar kwamen we dus ook een stuk tekst tegen over het schrijven van een goed erotisch verhaal en hoe dat dan zou moeten. Hier staan wellicht tips tussen die je kunt gebruiken, maar net zoals bij alle lijsten met tips, zal niet iedereen het hiermee eens zijn. Uiteindelijk bepaalt de lezer wat een goed erotisch verhaal is, toch? We horen graag jullie mening hierover!

Infographics

15.0040 E-books Infographic Q4_v3.indd
Voorbeeld van een infographic
(klik om te vergroten)

Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. Ze is bedoeld voor het overgedragen van informatie, data en kennis. Het wordt toegepast door journalisten in nieuws- en achtergrondartikelen, in financiële jaarverslagen, in openbaar vervoerssystemen als verklarend beeld, en voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden.
~ Bron: wikipedia 

Vind je het leuk om informatie die je wil overdragen visueel te maken, omdat het dan bij de lezer beter blijft hangen? Dan kan je gebruik maken van Infographics. Er zijn diverse programma’s online waarmee je infographics kunt maken, waaronder Piktochart die je gratis kunt gebruiken. Een video van ComputerIdee helpt je op weg met Piktochart.

Schrijfmarathon: De Finale!

Morgen is de laatste dag waarop de laatste drie deelnemers van de Schrijfmarathon 2015 hun verhalen voor de finale mogen inleveren. Vanaf aanstaande zondag mogen jullie weer stemmen en bepalen wie de winnaar van de Schrijfmarathon 2015 wordt. Niet vergeten dus!

Vergeet dit ook niet!

Na deze editie van Struinsels volgen er nog maar 3 edities en daarna verandert Struinsels in een maandelijkse nieuwsbrief, die je in jouw inbox kan ontvangen. Om er zeker van te zijn dat je wel deze nieuwsbrief ontvangt, moet jij erop inschrijven. Doe dat nu gelijk!

Volgende editie

Struinsels #18 verschijnt op 27 november 2015.

© EWA Nederland

2 thoughts on “Struinsels™ #17

  1. Een goed erotisch verhaal?

    Ik heb het artikel -waar de link naar verwijst- gelezen en commentaar op gegeven. Ik vond het meer een beschrijving voor een algemeen verhaal dan voor een specifiek erotisch verhaal.
    Zijn er nog anderen die er op gereageerd hebben? Het leek erop dat ik de eerste was die dat deed.

    Groeten,
    Lex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *