Struinsels™ #18

Brrrr… wat een koude bedoeling is het buiten met de vorst en natte sneeuw van de afgelopen dagen. Maar, ergens vind ik dit koude weer heerlijk, vooral als het zonnetje schijnt. Ja, ik hou ook van de zomer, maar ook van de winter. En de herfst. En de lente. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen bekoring, vind je niet?

Schrijfmarathon 2015

Op 21 november 2015 maakten we na een zinderende finale de winnaar van de Schrijfmarathon 2015 bekend. Het is geworden:

Liza Daen

In de finale ronde moesten de deelnemers een verhaal over een mannelijke piraat schrijven en elk van de laatste drie deelnemers hadden een persoonlijke twist op het thema. Liza kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de lezers, maar ook de verhalen van Thislexy en meisje71 werden goed ontvangen. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn.

De Schrijfmarathon 2015 was een mooie reis. We zijn in februari 2015 begonnen met 33 deelnemers en uiteindelijk kwamen we in november in de finale met de laatste 3 deelnemers. In de tien maanden hebben we schitterende verhalen langs zien komen en was de groei ook te merken hoe verder deelnemers in de wedstrijd kwamen. We willen vanuit hier weer alle deelnemers, lezers en stemmers bedanken voor een prachtige ervaring!

Prachtige Fotografie

brianpdAl enige tijd volg ik Brian Decay, urban explorer, om de prachtige plaatjes die hij maakt tijdens zijn avonturen. Sinds een paar weken heeft hij een eigen website, waarop zijn fotografie te zien is.

De ‘urban exploration’ foto’s zijn opgedeeld in verschillende categorieën, waaronder gezondheidszorg, onderwijs, militair, religie en nog meer. Foto’s van deze zeer getalenteerde fotograaf zijn ook te koop. Meer informatie staat op zijn website.

Das Magazin

“Das Magazin is een in 2011 opgericht literair tijdschrift dat inmiddels ook leesclubs en festivals in binnen- en buitenland organiseert, boeken uitgeeft en een zomerkamp voor nieuw talent heeft opgezet.”

Dit is de eerste zin die je leest als je op de website van Das Magazin op ‘Over’ klikt. Enige tijd geleden verscheen Toine Donk op TV bij RTLZ:

 

 

Schrijfcompetities

In Struinsels™ 14 hadden we het al aangegeven, maar hierbij nog een herinnering van een aantal schrijfwedstrijden van december 2015:

Het schrijven van een boek

Zoveel mensen dromen over het schrijven van een boek, maar het is helaas niet voor iedereen weggelegd. De redenen waarom boeken er vaak niet komen zijn divers, maar toch zijn er genoeg mensen die uiteindelijk wel het lang-gedroomde boek schrijven. En dan? Het boek is geschreven, maar dat is nog maar het begin. Wat volgt? Ja, een redigeersessie, waarbij je bijna jouw boek opnieuw schrijft. En dan nog een redigeersessie, en nog een. Als jouw boek uiteindelijk af is, is het tijd om het boek uit te geven. Ook dat is een heel proces. In een aantal artikelen op Vrouw & Passie staan er ervaringen en tips over het schrijven van boeken, en wat daarna gebeurt:

  • Help, ik heb een boek geschreven…
  • Schrijf jij je boek voor iedereen? Of voor je ideale lezer?
  • Wat leer je van het schrijven van een boek?
  • Ga je een boek schrijven over je expertise? Begin bij de achterflap!

Vergeet dit ook niet

Volgende editie

De een na laatste editie van Struinsels™, editie #19 verschijnt op 11 december 2015.

© EWA Nederland

One thought on “Struinsels™ #18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *