Het Podium: Marco Cleeo

Marco Cleeo

 

Een aantal maanden geleden kwam ik in contact met Marco Cleeo, iemand die ik digitaal heb leren kennen als een doorzetter. Hoe moeilijk het ook soms voor hem is om te schrijven, hij gaat gewoon door! Bewonderenswaardig. Vandaag betreedt Marco Het Podium en ik geef hem graag ‘het woord’:

Ik kan het mij nog bijna herinneren als de dag van gisteren;
Mijn eerste echte schrijfles.
Voor in de klas zittend krijg ik van mijn juf een half A5je onder mijn neusje geschoven.
Links boven aan het blaadje prijkt een mooie gekleurde schets van een boom.
Tussen de lijntjes die verder het papiertje sieren is aan het begin een woord afgedrukt.
Ik gok op het woord ‘boom’ en als ik mijn hersens verder inspan blijkt dat ook te kloppen.
Naast het dik gedrukte woord is ook meerdere malen het woord te lezen in licht afgedrukte stippeltjes.
Maar al snel is het leeg tussen de lijntjes en moet je het helemaal zelf gaan doen.
Ik vond het maar wat spannend ik ben groot en ik ga nu naar de echte school.
Ik leer schrijven!
Wat men toen nog niet wist en tegenwoordig nog met regelmaat niet kan begrijpen is dat er personen zijn die zeer veel moeite hebben met dit fenomeen.
Maar ja. Da’s dan gewoonweg pech!

Ook al las ik weinig boeken, bleken ze wel een aantrekkingskracht op mij te hebben en had ik er ook stapels van op mijn kamer klein gedeeltelijk- of ongelezen liggen.
Af en toe kwam het idee zelfs in mij op om een verhaal te schrijven. Maar verder dan een half hoofdstuk kwam ik nauwelijks, het kostte gewoonweg teveel energie.
Op latere leeftijd en het fenomeen internet met zijn grammatica controlemogelijkheden boden mij een manier met taal een stuk plezieriger te kunnen werken of gewoon bezig zijn.
Zelfs zodanig dat ik op internetinformatie ging zoeken hoe je het beste een verhaal kon schrijven.
Zo kwam ik terecht bij de site van EWA Nederland en Eroscripta en werd ik uitgelokt om de stoute schoentjes aan te trekken en ben ik uiteindelijk zelfs een blog(je) begonnen: Erotypisch.
De naam Erotypisch kwam in mij op toen ik een stukje las waar het woord Neurotypisch in voor kwam.
Een woord waar men tegenwoordig iemand wil omschrijven die gezien wordt als ‘doorsnee’.
Terwijl het woord typisch veelal weer omschreven wordt als iemand die apart, bijzonder of zelfs bizar maar dan ook weer curieus, kenmerkend, karakteristiek, mal, ongewoon, typerend, ongewoon of gewoon zonderling van aard is.
Aangezien ieder mens zo zijn typische dingetjes heeft vond ik deze benaming wel passend, typerend.

Schrijven geeft mij tegenwoordig een vorm van ontspanning en dat is vaak wel anders geweest en daarbij heb ik het nodig om het regelmatig te blijven doen anders ‘vergeet’ ik de taal weer.
Bloggen doe ik nu een paar maandjes en ik denk dat ik dat nog een tijdje zal blijven doen al is het met verschillende intervallen van hoeveelheden.
Niemand weet dat ik blog of zelfs erotische verhalen schrijf en dat mag van mij zo blijven.
Ik zou heel graag de mogelijkheid willen hebben om ooit een ‘dik’ boek te schrijven en ik heb ook al sinds jaren een groter/langer verhaal in mijn hoofd. Het juist op papier krijgen is voor mij op dit moment echter nog een onbegonnen zaak.
Van een schrijversblok heb ik eigenlijk nog geen last gehad maar ik kan maar een bepaalde tijd met taal bezig zijn want dan houdt mijn hoofd het voor gezien.
Lezen doe ik daarom ook niet zo veel dus alles wat ik schrijf komt hoofdzakelijk uit mijn fantasie wat natuurlijk beïnvloed wordt door al het moois om mij heen en helaas ook de minder fraaie zaken.
De schrijfwedstrijd van EWA Nederland lijkt mij een ideaal middel om toch een beetje een pen achter de deur te houden.
Ik hoop dat het plezier aan het schrijven voor mij een stijgende lijn blijft beschrijven en dat ondanks mijn Cleopolitaanse Dyaslect verbastering van de taal mijn verhalen toch nog als plezierig te lezen uit de boek komen.
Tips durf ik als ‘taaltypische’ schrijver niet te geven behalve dan dat het ook een keuze is om gewoon te doen wat jou dunkt.
Als je niets doet zal het in ieder geval nooit gelezen worden.

U zijt gegroet,

Marco Cleeo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *