Een Alfabetische Uitdaging

April is de maand van de A-Z Blogging Challenge. In de Engelse blog community is dit een jaarlijks terugkerend fenomeen, maar het is niet specifiek gericht op erotische bloggers. Iedereen kan meedoen. We doen dit jaar met EWA Nederland mee, maar het is natuurlijk een stuk leuker als nog meer mensen meedoen – jullie dus!

Wat is de A-Z Blogging Challenge?

Als je naar de maand april kijkt en je telt alle dagen behalve de zondagen, dan blijven er 26 dagen over, één dag voor iedere letter van het alfabet. Je blogt alle dagen van de week, behalve op zondagen. De enige zondag waarop je gaat bloggen in april, is als 1 april op een zondag valt. De A-Z Blogging Challenge start dus altijd op 1 april, ongeacht de dag waarop het valt. Op 1 april blog je over iets waarbij je de letter A als basis gebruikt, 2 april is voor de B, 3 april voor de C, etc. Op 30 april stop je met de letter Z.

Waar moet je over bloggen?

Dat bepaal jij! Je hoeft niet ineens over iets anders te gaan bloggen, maar kan gewoon blijven doen wat je doet. Schrijf je verhalen? Gebruik dan iedere dag een woord dat correspondeert met de letter van de dag en schrijf daar een verhaal over. Met gedichten kun je hetzelfde doen. Je kunt ook de maand april wijden aan een specifiek onderwerp, iets dat je na aan het hart ligt. Ben je bijvoorbeeld dichter en wil je andere tips geven over het schrijven van gedichten? Of ben je al jaren blogger en heb je tips voor anderen die willen gaan bloggen of net zijn begonnen? Of misschien heb je een hoop seksspeeltjes en wil je daar iets over vertellen? Heb je een bepaald erotische onderwerp waar je meer over wil vertellen? Er zijn thema’s zat die je kunt kiezen, als je maar het alfabet doorloopt.

Hoe beginnen?

Plannen! Als je denkt om op 1 april zomaar gewoon te beginnen met de letter A, dan strand je waarschijnlijk al vroeg in de A-Z Blogging Challenge. Print de kalender van april, streep alle zondagen weg (dit jaar vallen de zondagen op 3, 10, 17 en 24 april) en schrijf het alfabet bij de rest van de dagen, met A op 1 april en Z op 30 april. Verzin nu al onderwerpen waar je over wil schrijven en ja, je kunt ook al beginnen met schrijven. Schrijf een blogbericht van minimaal 150 woorden per letter, maar uiteraard mag het ook veel langer. Daar zit geen beperking aan.

Inspiratie

Heb je absoluut geen idee waar om over te schrijven, kies dan uit de woorden beneden:
Bron

1 april A Aangiften Ambulance Autorijles
2 april B Bespioneer Borgsom Burgemeester
4 april C Carousel Centimeter Controleren
5 april D Decoderen Dieet Dwingeland
6 april E Echtscheiding Elegant Experiment
7 april F Feestmaal Flamboyant Fysiotherapeut
8 april G Gewoonte Glimmen Groupie
9 april H Handelaar Heks Huisvrouw
11 april I Individueel Inspectie Isolement
12 april J Jaloezie Joggen Juffrouw
13 april K Keuring Koketteer Kwartet
14 april L Laboratorium Leraarslokaal Lustmoord
15 april M Manipuleren Minuscuul Mysterie
16 april N Nachtzuster Negental Notuleren
18 april O Observeren Ochtendspits Overspel
19 april P Piano Platteland Psychisch
20 april Q Quad Quiz Quota
21 april R Rauw Risico Ruzie
22 april S Schokeren Spion Symboliek
23 april T Taxichauffeur Toestemming Trots
25 april U Uitstappen Universiteit Utopie
26 april V Verbazen Virtueel Vuurrood
27 april W Waarschuwing Wiebelen Wurgen
28 april X X-aantal Xenofoob XTC
29 april Y Y-chromosoom Yin & Yang Yup
30 april Z Zakkenroller Zedig Zwijgen

Doe je mee?

Lijkt het je leuk om mee te doen? Link je blog beneden, plaats de button in de sidebar van je blog en link terug naar dit bericht. Je kunt ook de officiële button van de A-Z Blogging Challenge gebruiken, alsook de letters van de alfabet per bericht. Het zou fijn zijn als je onderaan ieder bericht dat je doet voor de A-Z Blogging Challenge kunt terug linken naar dit bericht.
Zou je het willen, dan kun je je blog ook toevoegen aan de officiële lijst. Lees dan wel eerst even wat er gezegd wordt over ‘blogs with adult content’ of kijk hoe wij het hebben gedaan (EWA Nederland staat op nummer 984).

Dus, doe je mee? Kom op, het is leuk!

Deze blogs doen mee aan de A-Z Blogging Challenge

© EWA Nederland

 

2016AZChallenge1

15 thoughts on “Een Alfabetische Uitdaging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *