Schrijfmarathon 2016: Uitslag Stemronde #5

De stemweek zit er weer op! Zoals met iedere stemronde hield ik van achter de schermen de stemmen in de gaten om er zeker van te zijn dat het stemmen zo eerlijk mogelijk verloopt. Ik ben een beetje ‘statistiek-gek’ dus hou ik gedurende de stemweek een uitgebreid Excel bestand bij om trends te ontdekken en foute stemmen te markeren. Dit bestand ziet eruit als een kerstboom – vol met kleurtjes!

Ook deze stemronde was weer spannend!

De opdracht

Schrijf een erotisch flitsverhaal (flash fiction) dat afspeelt in een hotellobby en met een verrassende twist op het eind.

Het verhaal mag geen BDSM bevatten en mag maximaal 500 woorden lang zijn.
Voorzie je verhaal van een pakkende titel.

Het blijkt een lastige opdracht te zijn. Veel van de schrijvers hebben te kennen gegeven dat ze er moeite mee hadden, maar uiteindelijk hebben ze allemaal leuke verhalen met leuke twists geschreven.

De uitslag

In de vijfde stemronde van de Schrijfmarathon 2016 zijn er 121 stemmen uitgebracht. Iedereen die heeft gestemd: bedankt!

Foto met de uitslag van ronde 5
(klik om afbeelding te vergroten)

 

De uitslag is als volgt:

Eerste plaats (47 stemmen)
19. Laatste tango – Mahotsukai

Tweede plaats (30 stemmen)
5. Ons jubileum – fantasiekonijntje

Derde plaats (23 stemmen)
22. Intermezzo – secret2all

Vierde plaats (21 stemmen)
8. Hotel De Rode Cirkel – Liza Daen

Vijfde plaats (20 stemmen)
3. De val – Monica Roos
1. Faalangst training – nickje

Zesde plaats (18 stemmen)
9. Pinnen? – Luckyman
11. Rainbow Hotel – Marise van der Boom

Zevende plaats (14 stemmen)
17. Afspraak – Fenne van Heemstede
2. De bontjas en de kaars – Thomas Speerman

Achtste plaats (13 stemmen)
4. Non verbale onduidelijkheid – Breyana
6. Nachtelijke flirt – Noortje
21. Duur avondje – Thislexy

Negende plaats (12 stemmen)
16. De congresbezoekers – Marc van Lier
15. Wie het laatst lacht… – J.M. Limewood
12. In één oogopslag… – Damasus
13. Meer dan gedacht – Hans Bakker

Tiende plaats (11 stemmen)
18. Tot in de puntjes… – Christy

Elfde plaats (10 stemmen)
10. Boontje komt om zijn loontje – G-nine
14. De heer Johnson en zijn Johnson – Erynn
20. Altijd – Silke
7. Stud Poker – Jor Adam

Dit houdt in dat we afscheid nemen van G-nine, Erynn, Silke en Jor Adam – bedankt voor het meedoen!
We gaan verder met ronde 6 en 18 deelnemers.

Deelnemers, jullie krijgen de volgende opdracht per email toegezonden en hebben tot en met 2 juli 2016 om opdracht 6 in te leveren. Gefeliciteerd met deze uitslag, succes en veel plezier met het schrijven!

© EWA Nederland

One thought on “Schrijfmarathon 2016: Uitslag Stemronde #5

 1. Eva says:

  Als mosterd na de maaltijd nog een reactie van mij, maar ik heb bewust gewacht om tijdens het stemmen niet te verraden dat ik niet meer meedoe.

  Eerst wil ik even zeggen dat ik echt heel veel respect heb gekregen voor iedereen die meedoet of meedeed. Zelf lukte het mij niet een goed verhaal te produceren binnen de opdracht, waardoor ik dus automatisch ben afgevallen.

  Ik vind het ontzettend moeilijk om binnen de opdracht te blijven. Met name de restrictie in het aantal woorden is voor mij meestal een probleem. De verhalen die ik voor deze opdracht heb geschreven waren eerst allemaal te lang en na het schrappen van woorden was het verhaal ‘weg’. Persoonlijk vind ik dat het moeilijkste. Ik heb diep respect voor Mahotsukai. Dit is zoals ik ook mijn verhalen probeer te maken, maar ik heb daarvoor nog te veel woorden nodig.

  Daarnaast is inspiratie bij mij ook wel een probleem. Normaal ontstaat er in mijn hoofd een soort van verhaal en ga dan pas schrijven. In deze wedstrijd moest ik dat steeds forceren. Ik vind het heel erg knap dat het ‘jullie’ elke keer weer lukt om goede erotische verhalen te maken, want ik neem aan dat ook jullie het proces wel eens moeten forceren. Inspiratie neem je niet, maar moet je krijgen.

  Als laatste denk ik dat je behoorlijk stevig in je schoenen moet staan om zo te schrijven èn te publiceren. Tot een paar maanden geleden publiceerde ik nooit iets en dat is ‘veilig’. In deze wedstrijd moet je wel publiceren en dat is voor mij een extra druk waar ik moeite mee heb.

  Ik deel dit om duidelijk te maken dat meedoen aan deze wedstrijd meer is dan gewoon even een verhaaltje schrijven en om andere deelnemers, die hier ook moeite mee hebben, duidelijk te maken dat zij niet de enigen zijn (bij elk mislukt verhaal voel ik mij toch elke keer weer een sukkel).

  Aan iedereen die nog in de race is, heel veel succes en respect voor jullie! Ik heb zo inmiddels mijn favorieten en ben benieuwd hoever zij gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *