Schrijfmarathon 2016: Zesde stemronde

Het is net de donkere dagen voor kerst, maar dan in juni. Oke, oke, we zitten inmiddels in juli, maar toen de deelnemers de opdracht kregen, was het juni en het weer liet veel te wensen over. Waar blijft de zomer? Omdat het daar buiten maar niet heter wil worden, doen we het met de 18 verhalen die zijn ingezonden voor de zesde ronde van de Schrijfmarathon 2016.

donkerOp 11 juni 2016 ontvingen 18 deelnemers de opdracht.
Lezers en stemmers, jullie mogen bepalen in hoeverre de deelnemers zijn geslaagd om deze opdracht succesvol af te ronden:

Schrijf een kort erotisch verhaal dat geheel in het donker afspeelt. Je kunt beschrijven wat je hoort, ruikt, voelt en proeft, maar niet wat je ziet. Het verhaal mag maximaal 650 woorden hebben en moet in de eerste persoon geschreven zijn.

We zouden jullie willen vragen om even de tijd te nemen om feedback te geven op de verhalen, in het reactieformulier helemaal onderaan dit bericht. Je feedback wordt pas zichtbaar na afloop van de stemronde.

De bijdragen van de deelnemers zijn anoniem en in willekeurige volgorde geplaatst.

Lees alles en stem op de 3 verhalen die jou het meest aanspreken. Je kunt niet op meer dan 3 stukken stemmen, maar ook niet op minder. Vergeet niet om op de knop ‘Finish Survey’ te klikken als jij jouw drie keuzes hebt aangevinkt.

Deelnemers mogen niet bekend maken welke zin ze geschreven hebben.

Per persoon mag maar 1 keer gestemd worden.

Bij het bekend maken van de uitslag van deze stemronde, vertellen we ook welk verhaal van welke deelnemer is.

Veel leesplezier!

Bron foto

© EWA Nederland


1. Zomerstorm

Ik weet ik even niet meer waar ik ben. Buiten rommelt de donder en het bliksemt voortdurend. Langzaam komt mijn geheugen terug. Ik ben in een goedkoop hotelletje in hartje Parijs. Zo een met toilet en badkamer op de gang. Ik grom geërgerd omdat ik (nu ik eenmaal wakker ben) natuurlijk moet plassen. Mijn hand gaat naar het lichtknopje van het lampje. “Knip” er gebeurt echter niets. “Fijn, stroomuitval!” mopper ik.
Nog half in slaap stap ik uit bed en grijp mijn kamerjasje, werp een blik uit het raam en zie dat de hele stad aardedonker is. Op de gang is het al niet beter. Ik voel langs de muren op zoek naar de deur. Hier was de badkamer toch ergens? Even later glijdt mijn hand over een kruk met een draaislot en ik stap naar binnen. Een felle pijn trekt door mijn grote teen als ik hem stoot tegen de wc pot. Opgelucht ga ik zitten terwijl ik mijn teen kneed. Ik ontlast me en trek door. Terug op de gang tast ik langs de wand tot ik de deur van mijn kamer (die ik op een kiertje open gelaten heb) vind. Ik sluit de deur, trek mijn jasje uit en glip in bed. De vermoeidheid van de reis zit nog in mijn lijf en voor ik het weet slaap ik verder.
Ik droom van een warm lijf dat tegen het mijne glijd van strelende handen die mijn borsten omvatten van hete kussen in mijn nek en een heerlijke mannelijke geur die mijn zinnen bedwelmd. Ik voel harige benen tintelend langs de mijne glijden.
Langzaam trekt de mist van de slaap uit mijn hoofd. Mijn zintuigen staan ineens op scherp. Dat heerlijke warme lijf is er nog steeds. De zalige mannelijke geur ook en er ligt een stevige arm om mijn middel. Mijn eerste reactie is gillen maar precies op dat moment plaatst de man die in mijn bed ligt zijn warme mond over de mijne en laat zijn tong diep in mijn mond glijden. Ik kan alleen beverig ademen.
Ik ben betoverd door zijn aanraking, zijn geur. Ik hoef niet te zien alleen te voelen, en wow dit voelt geweldig. Zijn handen glijden over mijn billen en hij duwt mijn onderlichaam tegen zijn kloppende erectie. Vuur schiet door mijn lendenen en ik voel hoe ik heel erg vochtig word. Zijn ademhaling wordt sneller en hij hijgt zacht in mijn oor. “Oui?” vraagt hij zacht fluisterend. Mijn hele lijf schreeuwt ja dus ik kan niet anders dan “Oui!” antwoorden. Hij laat zijn ingehouden adem ontsnappen en trekt me tegen zijn heerlijke lijf. Zijn handen zoeken en vinden mijn inmiddels drijfnatte kutje en ik hoor hem tevreden grommen. Ik heb inmiddels zijn heerlijke pik in mijn handen en voel zijn opwinding kloppen.
“Maintenant!” fluister ik in zijn oor. Met een snelle beweging lig ik ineens op mijn rug, in een vloeiende beweging is hij in mij. Zijn lid kloppend en warm in mijn verlangende kletsnatte kut. Ik kronkel van genot als hij langzaam in en uit beweegt met zijn warme pik. Zijn verlangende zoenen maken me zo geil dat ik wel wil schreeuwen van genot.
“Aaah cherie, doucemant. ” Zijn hele lichaam spant als en veer. Ik ontspan en voel hoe hij het tempo langzaam weer oppakt. Ik ruik hoe zijn geur vermengd met de mijne als een honingzoet parfum de kamer vult. Zijn bewegingen versnellen en ik voel mijn orgasme naderen met elke stoot.
Ik schreeuw als de eerste schokken door mijn lijf trekken. Daarop pakt hij me stevig vast. Zijn sterke handen vouwen me dubbel terwijl hij me diep en hard neemt. Zijn adem giert door zijn keel. Ik spuit van genot en dat is voor hem de druppel. Schreeuwend komt hij diep in mij klaar. Ik kruip tegen hem aan en we vallen samen in een diepe slaap.
“Heerlijk, denk ik nog, zo’n onweersbui.”


2. De jager en het beest

Ik word wakker met barstende hoofdpijn, open mijn ogen en kreun.
Het is pikkedonker. Zelfs de maan lijkt op vakantie te zijn.
Met mijn armen gestrekt en mijn polsen vastgebonden, hang ik als een lam dat naar de slachtbank gaat en ik vloek.
Waar ben ik? Wat is er in hemelsnaam gebeurd?
Ik herinner me de loterij en mijn verbazing, toen ik het winnende lot bleek te hebben. De man die me verzocht mee te gaan om mijn prijs in ontvangst te nemen. Ineens een stekende pijn in mijn nek en een fluisterende stem.
‘Breng haar naar de offerplaats. Wees voorzichtig, zijn honger zal enorm zijn.’
Vage woorden die ik toen niet begreep. Maar het begint me nu te dagen en woest probeer ik mijn armen los te wrikken. Die onbesuisde actie bezorgt me alleen nog meer pijn.
Kalm blijven. Nadenken. Niet hysterisch worden.
Ik ben hulpeloos, god weet waar ik me bevind, het is nacht en ik heb het koud. Het besef dat ik naakt ben, komt hard binnen. De nachtwind overspoelt mijn lichaam en ik ben geneigd te schreeuwen.
Jagers schreeuwen niet. Jagers zoeken een oplossing.
Terwijl ik mijn hoofd breek over mijn situatie, hoor ik plotseling een geluid. Er komt iemand naar me toe. Ik hoor geschuifel, gehijg, woest gegrom…
Hoewel ik een nuchter denkend mens ben, schrik ik en probeer uit alle macht de touwen los te krijgen, wat uiteraard nu ook niet lukt.
Ineens is het gegrom dichterbij en ik hou mijn adem in. Mijn hart bonkt in mijn keel als ik twee felle lichtpunten zie die me aanstaren. Ik raak nu toch wel degelijk in paniek en knijp mijn ogen dicht. Mijn zoektocht naar het beest heeft lang geduurd, maar ik heb het gevonden. Helaas niet op de manier die ik in gedachten had.

De warme adem op mijn gezicht laat me huiveren. Ik weet dat, als ik mijn ogen open doe, ik in het gezicht van de duivel kijk.
Er ontsnapt een gil uit mijn keel als ik iets langs mijn wang voel schuren. Een ruwe tong. Hij lijkt op die van Spike, mijn herder.
Om niet te schreeuwen van angst, bijt ik zó hard op mijn lip dat ik bloed in mijn mond proef.
Ineens voel ik een vinger…, is het wel een vinger? Hij glijdt over mijn lip, zacht, bijna teder.
Ik durf amper te bewegen, laat staan adem te halen.
‘Je hebt me gezocht, jager,’ zegt een schorre stem. ‘Verrassing, hier ben ik dan.’
Hij drukt zijn neus in mijn hals, blaast zijn adem op mijn huid, likt aan mijn oorlel.
Ruikt hij aan me?
‘Je smaakt verrukkelijk, ik wil je aanraken.’
Aanraken? Ik verwacht elk moment een paar scherpe tanden in mijn nek.
Jagers worden niet oud. Je had gelijk, pa. We zien elkaar snel.
Terwijl ik klaar ben om te sterven, voel ik ineens zijn vingers, klauwen of whatever, op elke denkbare plek van mijn lichaam.
Mijn hartslag schiet omhoog. Zijn aanraking bezorgt me rillingen vanaf mijn kruin tot aan mijn tenen en een onstuimige golf van passie overspoelt mijn lichaam.
Nee, dit kan niet waar zijn. Shit, het voelt verdomde lekker.
‘Ik ruik je opwinding, jager. Ben je zo eenzaam?’
Ik knijp mijn dijen dicht tegen elkaar, maar helaas geeft dit niet het gewenste effect. Het verhoogt het aangename gevoel alleen maar.
Mijn benen worden gespreid, vingers glijden naar binnen. Ik kreun van genot en word volledig overrompeld door een orgasme dat als een raket door me heen schiet. Zo snel ben ik nog nooit gekomen!
Terwijl ik nageniet, worden de touwen om mijn polsen losgemaakt.
‘Tot de volgende keer,’ grinnikt hij zacht. ‘Je bent echt om op te vreten.’
Als ik mijn ogen open, ben ik weer alleen en zak door mijn knieën. Ik ben boos, opgelucht, maar ook intens bevredigd.

Mijn jacht op het beest gaat verder. Deze keer met een ander doel voor ogen…


3. Onverwachte vondst

Ik probeer me te oriënteren. Instinctief knijp ik mijn ogen samen, alsof daardoor mijn zicht beter zal worden. Het verbaast me niet dat het niet helpt.
Ik zie niets. Ik hoor geschuifel om me heen. Er zijn veel mensen, waardoor de temperatuur snel is opgelopen. Ik voel iemand tegen me aan botsen, een verdwaalde hand over mijn lijf.
Ik tril. Van spanning, angst of van opwinding? Ik weet het zelf niet, als ik eerlijk ben is het een combinatie. Ik voel mijn lijf tintelen. Mijn slipje wordt vochtig.
Angst heeft me altijd opgewonden.
Ik voel me hulpeloos. Zonder zicht ben ik verloren, ik kan me onder normale omstandigheden al slecht oriënteren.
Ik hoor mensen ademhalen. Ik hoor opgewonden stemmen om me heen.
Iemand stoot tegen me aan, ik schrik. Ik probeer mezelf onder controle te houden, maar ik voel pure paniek in me omhoog schieten.
Als kind was ik al bang in het donker.
Opeens voel ik mijn wijde rok omhoog gaan en een hand tussen mijn benen glijden.
Er staat iemand achter mij die doelbewust een hand op mijn vrouwelijkheid legt. Ik schrik, maar blijf stil staan. Bewegen of weglopen terwijl je geen hand voor ogen ziet, is geen goed idee.
“Ontspan je”, hoor ik.
Het gefluister in mijn oor veroorzaakt kippenvel over mijn hele lijf.
“Wat een geil kutje heb jij”, fluistert de stem verder.
Ik kan het niet helpen.
Angst en seksuele opwinding zijn bij mij aan elkaar gekoppeld.
Ik hoor mensen praten, maar dat geluid sterft snel weg als mijn opwinding de overhand neemt. De hand tussen mijn benen schuift mijn slip opzij naar mijn lies, waardoor mijn spleet bloot ligt. De persoon achter me verspilt geen tijd en begint mij intiem te strelen. Mijn clit springt vooruit, blij met de aandacht.
Een zacht gegrinnik klinkt achter me.
Een laag gegrinnik. Het is dus een man.
Ik probeer zijn geur op te vangen, maar de geur van mijn eigen sappen overheersen. Ik kan een kreun niet onderdrukken. Vaag dringt de zoete geur van pijptabak tot me door, of de geur afkomstig is van de man achter me weet ik niet.
Mijn geslacht maakt smakkende geluiden terwijl zijn vingers in en uit me stoten. Onbewust stoten mijn heupen in de richting van de hand.
“Nou, nou… dat je zo’n willige slet zou zijn had ik niet verwacht. Dat is goed om te weten…”
Ik schaam me, maar ik kan niet stoppen.
Hij duwt me met kracht voorover.
Ik schrik, probeer me ergens aan vast te grijpen. Gelukkig vinden mijn handen een houten balk. Blij met dit onverwachte stuk houvast in de chaos, klemmen mijn handen zich er om heen.
“Netjes in een mantelpakje, maar eigenlijk een loopse teef…”, gaat de stem verder.
Ik hijg. De hand vingert mij sneller. Ik weet niet wie de man is, maar ik ben het punt ook voorbij dat het mij kan schelen.
Bijtend op de knokkels van mijn hand kom ik schokkend klaar. Mijn kreet van genot gaat verloren in het geluid van de menigte om me heen. Tenminste, dat hoop ik maar.
De man bukt zich van achteren over me heen.
Terwijl hij zijn hand verplaatst van mijn krampende kut naar mijn mond, hoor ik hem zeggen: “Dat was verhelderend. Dank je wel. Moeten we vaker doen.”
Automatisch sabbel ik op zijn vingers.
Dan trekt hij zijn hand terug. Ik voel hem verdwijnen in de menigte.
Ik sta nog krom als opeens de lichten weer aangaan.
Een vrouw met microfoon maakt haar excuses voor het ongemak en wenst ons veel plezier verder op de overdekte rommelmarkt.

Een paar meter van me af staat een man die me strak aankijkt, terwijl hij zegt: “Dat gaat vast lukken. Je weet maar nooit wat je vindt…”
Mijn gezicht gloeit net zo snel op als de hartstocht zonet.
Zou hij …? Of niet?
Ik zal het nooit weten.


4. Winterslaap

“Hierin, Jan.”
Mijn vrouw trekt mij mee naar een zwart gordijn. Daar laat zij mijn hand los en verdwijnt uit zicht. Verbaasd om haar kordate handeling – zo is zij eigenlijk nooit – volg ik haar. Zodra ik het gordijn achter mij dicht laat vallen, sta ik in een pikdonkere ruimte, maar ik ben daar niet alleen. Ik hoor soppende geluiden, zacht gekreun en gehijg en ruik iets waar ik, denk ik, zo’n eenentwintig jaar geleden voor het laatst opgewonden van werd. Verbouwereerd merk ik dat het ook deze keer invloed heeft op mijn jongeheer. Dan besef ik dat mijn vrouw ook ergens in deze ruimte moet zijn. Zacht roep ik haar naam, gevolgd door de vraag waar ze is.
“Hier, schat,” fluistert een vreemde, vrouwelijke stem in mijn oor.
Ik spring zowat een meter omhoog van schrik. Mijn hart slaat meteen op hol, een hand grijpt naar datgene wat mijn borstkas streelt. Je zou toch denken dat een vent van net vijftig en drie kinderen wel weet wat er te koop is, maar daar zit nou juist de kneep. Het liefdesleven heeft met de geboorte van onze laatste stuk kroost, nu zo’n twintig jaar geleden, het leven gelaten. Tenminste, het is op een heel laag pitje komen te staan en om daar weer leven in te blazen, heeft mijn vrouw mij verrast met twee kaartjes voor deze Kamasutrabeurs.
“Wat moet dat?” vraag ik met barse stem.
“Wat denk je?” fluistert de stem, terwijl een andere hand mijn jongeheer door de broek heen betast.
“Hé, handjes thuis!” probeer ik nog, maar dat zijn vast naweeën van de schrik.
“Dit…” zegt de vrouw op zachte toon, terwijl ze even in mijn jongeheer knijpt, “spreekt je woorden tegen en je hoeft je handen echt niet thuis te houden, hoor. Voel hier maar eens.”
Een slanke hand omvat die van mij en brengt mijn hand naar beneden. Ik voel de warmte dichterbij komen. Mijn in slaap gevallen worstje voelt spontaan als een gepeperde hotdog door het aanraken van een glad geschoren natte kut.
“Ik ben zooo geil, lieverd. Wil je mij helpen?” wordt gevolgd door een aanval op mijn mond.
In eerste instantie trek ik mij terug, maar de vrouw legt een hand in mijn nek. Voorzichtig duwt ze haar tong mijn mond in. Lieve hemel, wat een sensatie na dertig jaar dezelfde vrouw te hebben gezoend, maar dat zijn zo ongeveer mijn laatste gedachten.
Mijn tong gaat het gevecht aan met de indringer. Het blijft niet bij de tong. Tijdens het zoenen zorgen handen ervoor dat mijn riem en broek losgaat. Een hand verkent daarna de vrij gekomen ruimte. Dat verhoogt mijn libido nog meer. Al snel voelen mijn ballen aan alsof ze gaan ontploffen. Als de vrouw nog even doorgaat, zou de uitbarsting van de Vesuvius er vast niets bij zijn. Met een grom duw ik haar iets van mij af en zeg wat ik net in gedachten had.
“Geile beer,” fluistert ze giechelend, terwijl ze achteruit begint te lopen, “Kom maar even mee dan.”
Dat merk ik, omdat ze mijn beide handen vasthoudt. Met de broek op de knieën schuifel ik achter haar aan, totdat ik tegen haar op bots doordat ik niet zie dat ze stil is gaan staan. Mijn aandacht wordt echter getrokken door een bilpartij die tegen mijn heupen aanstoot. Die uitnodiging is niet te missen. Met een hand help ik mijn smachtende jongeheer naar het aangeboden geile gaatje, met één stoot glijdt hij als een mes door de boter naar binnen. Drie stoten later is het nieuw verworven genot echter alweer verleden tijd. Grommend moet ik toegeven aan de natuurlijke drang, met alle gevolgen van dien.
“Dat heb ik weer,” verzucht de vrouw, zodra ik mij hijgend terugtrek, “heb ik eindelijk een lekkere geile beer, heeft hij te lang in winterslaap gelegen.”


5. Hellevuur

Dreigende wolken doofden de maan en lieten de sterren een voor een verdwijnen. De hitte ligt als een klamme deken over mijn lichaam en maakt het onmogelijk de slaap te vatten. Ik woel en draai. Mijn hoofd tolt. Ik haat de nacht. Aan mijn rondtollende gedachten lijkt geen ontsnappen mogelijk. Is dit hoe ik verder leven moet? Wil ik dit? Kan ik dit? Kan een mens zonder de hartstocht van een ander? Ik onderdruk een vloek.
De wind zwelt aan en bliksem doorklieft het donker dat plots zoveel zwarter lijkt dan zwart. Een donderslag laat me ineenkrimpen. Instinctief houd ik mijn adem vast en wacht. De verschroeide aarde smacht zonder een spoor van schroom naar de regen die haar doordrenken zal. Droogte eist zijn tol.
Zoals het dorre land om water smeekt, zo hunkert mijn lichaam naar hem. Iedere vezel in me hongert naar zijn naakte huid tegen de mijne, zijn eisende lippen op mijn mond. Ik voel me koortsig, maar weet dat ook dat slechts verbeelding is. Machteloos ranselt mijn vuist het primitieve ledikant.
Ik heb hem lief zoals eerder nooit een ander. De gedachte aan hem doet me naar adem happen, Ik sidder en beef en een droge snik onderdrukkend draai ik me op mijn buik. Mijn lijf snakt naar zijn harde weerstand, maar vindt slechts mijn kleine hand. Alles in mij schreeuwt om hem. Alles in mij smeekt om hem. Op mij, om mij. Daverend in mij. Maar al wat buldert is de wind.

Driftig draai ik me terug op mijn rug en ruk onbeheerst mijn nachtpon van mijn lijf. Alles aan mij is warm en vochtig, hunkerend naar verkoeling. Mijn lijf voelt zacht als zoete zomerregen. Dampend. Stomend. De geur van mijn lust vult het vertrek.
Mijn handen strelen, graaien, grijpen. Vinden mijn borsten, tasten mijn tepels. Vertwijfeld richten ze zich op. Ik weet ze donker en hard. Daar! Daar wil ik zijn warme lippen, zijn plagende tong. Mijn heupen schokken, nodigen hem met ongebreideld verlangen, onverholen lust, schaamteloos in mijn bed. Onbesuisd komt ik overeind en open op de tast het weerbarstige raam. Zo ver als ik mogelijk steek ik mijn armen tussen de tralies door en opnieuw bal ik in onmacht mijn vuist. Wanhoop. Lust. Donker, dreigend en zwart. Ik ruik hem, proef hem, verbeeld me zijn goddelijke lijf.
Het onweer barst in alle hevigheid los. Regen geselt me, striemt zonder genade de tranen van mijn wangen. Ik deins terug. Het raam beukt dicht. En met kracht weer open. Woeste wind kust mijn lust.

Krachtige donderslagen doen me verstijven. Radeloosheid lijkt me te verlammen. Ik hurk, maak me klein tegen de muur achter me, druk mijn kin tegen mijn borst en verberg mijn handen hoog tussen mijn klemmende benen. De ruwe stenen ontvellen mijn naakte rug. Oplaaiende passie verjaagt mijn angst en verlangen overweldigt me. Ik kerm en bijt hard op mijn lip. Mijn mond vult zich met de ijzeren smaak van mijn bloed.
Opnieuw rukt de wind aan het raam. Het zwiept tegen de muur en slaat met een slag weer dicht. Open! Dicht! Open! En met een donderende klap weer dicht. Het glas breekt. Zonder me om de scherpe punten te bekommeren veeg ik de scherven van me af. Ik kerf mijn nagels in mijn huid.
Opnieuw scheurt weerlicht de hemel in stukken. Traag, met verachting haast, rolt keer op keer de donder weg, ver in de zwarte nacht. Steeds voordat ik mijn lichaam durf te ontspannen, verlicht bliksem de kleine cel. Helder, oogverblindend wit. Zo kort slechts! Ik zoek, tast, hunker naar hem, maar al wat ik voel is leegte.
Mijn hand laat zich niet beteugelen. Mijn hitte schroeit, blakert mijn ziel. Ik schok en stoot. Mijn hart schreeuwt zijn naam, veel luider dan noodweer ooit razen kan.


6. Blind date

Het voert te ver om te zeggen dat ik in volledige duisternis leef, sinds het ongeluk drie jaar geleden. Omdat mijn andere zintuigen mijn blindheid compenseren, weet ik feilloos de weg te vinden naar de voordeur. De nagels van Magnum krassen ritmisch over de houten vloer achter me aan.
“Dag, buurman.” Het is Elise. Ik herken haar stem uit duizenden. Als ze langs me de hal in loopt, ruik ik het vertrouwde parfum van muskus. De staart van Magnum veroorzaakt een lichte wervelwind langs mijn benen. Ook hij is blij haar weer te zien.
“Ik heb een fruitsalade voor je meegenomen.” Ik voel de adem van haar mond dicht bij mijn oor.
“Proef”, fluistert ze en ze stopt een vlezig blokje in mijn mond dat een frisse, zoetzure explosie veroorzaakt. Verse ananas.
Elise dirigeert me naar de keukenstoel.
“Vandaag ga ik je scheren”, zegt ze resoluut. “Zo’n drie-dagen-baardje is dan wel sexy, maar ik hou toch meer van glad.” Mijn mening doet er kennelijk niet toe, want de wasbak loopt al vol. Zonder waarschuwing dept ze mijn gezicht met een warme vochtige doek. Daarna hoor ik het geluid van perslucht gevolgd door een aroma van mint en eucalyptus. Haar handen verspreiden schuim op mijn wangen, hals en kin en ik geniet van haar aanraking. De laatste keer dat ik intiem was met een vrouw was toen ik nog kon zien.
“Ik kom op je schoot zitten, want dan kan ik er beter bij.” Elise bestijgt me. Ze weegt niet meer dan een kilootje of vijfenvijftig. Met één hand trekt ze mijn huid strak en met de andere laat ze het mesje met de haargroei mee langs mijn wang schrapen. Met haar duim dirigeert ze mijn gezicht naar alle kanten, om overal goed bij te kunnen. Onhandig leg ik mijn handen op haar bovenbenen. Haar warmte dringt door de zachte stof van haar broek. Ik hoop dat ze mijn groeiende erectie niet opmerkt.
“Ik zou je zo graag willen zien.”
Elise bevriest even en ik zou zweren dat ik haar hoor slikken. Zonder iets te zeggen veegt ze mijn gezicht schoon. Dan pakt ze mijn handen en beweegt die omhoog. Mijn vingertoppen raken voor het eerst de zachte huid van haar wangen. Langzaam verken ik de contouren van haar jukbeenderen en wenkbrauwen. Haar neusje is klein en het puntje zacht en rond. Mijn duim wrijft langs haar lippen en in een reflex opent ze haar mond en kust ze die.
“Je bent zo mooi”, fluister ik. Haar haren voelen zijdezacht en ik trek haar hoofd naar mijn gezicht. Mijn neus begraaft zich in haar haren en ik snuif de frisse mix van kokos en amandel op.
“En je ruikt ook zo lekker.” Mijn lippen raken haar hals, Ze schuift dichter tegen me aan en zucht zacht als onze geslachten elkaar slechts gescheiden door wat textiel raken.
“Kijk naar me”, zegt ze en ik hoor en voel dat ze haar truitje over haar hoofd trekt. Opnieuw pakt ze mijn handen. Dit keer plaatst ze die op haar met kant bedekte borsten. De welving van haar zachte vrouwelijkheid wordt onderbroken door de hardheid van haar priemende tepels. Dan reikt ze achter haar rug om de sluiting van haar BH los te maken, waardoor mijn vingertoppen vrij spel hebben en hun verkenningstocht vervolgen.
Bij haar buik verandert de structuur van haar huid. Daar is haar huid plotseling niet meer zacht en meisjesachtig, maar eerder strak en stug als geribbeld rubber. Ik volg de contouren en ontdekte dat het een forse plek is die haar daar volledig bedekt.
Met één hand op haar buik verplaats ik mijn andere hand weer naar haar gezicht. Haar wang is nat. Ze zoent me zacht op mijn mond.
“Je bent de eerste die mijn brandwond ziet. Je bent de eerste die me zo ziet.” Ik kus haar en zeg alleen dat ze mooi is. Dan opent ze mijn gulp.


7. De kamer der vruchtbaarheid

Al duwend en trekkend probeer ik uit alle macht om de platte steen die als een logge schuifdeur voor de ingang van de kamer is geschoven in beweging te krijgen. In het donker klinkt de uitroep van mijn collega, Ross, na in mijn hoofd.
“Ik haal je eruit Indy, maak je geen zorgen!”
We doen al maanden onderzoek in de ‘Kamer der vruchtbaarheid’ van de eeuwenoude Mayatempel, maar hebben nooit precies kunnen achterhalen hoe het mechanisme voor het openen en sluiten van de kamer werkt. Het is echt aardedonker. Geen foton licht te bekennen. Ik onderdruk een misselijkmakend gevoel van opkomende paniek en moet ineens denken aan de woorden van mijn opa, naar wie ik vernoemd ben. Hij vertelde mij altijd verhalen over zijn wilde avonturen.
“Indy, hoe benard een situatie ook is, volg altijd je gevoel. Je gevoel zal je de goede kant op leiden.”
Ik concentreer me en laat de ruimte op me inwerken. In gedachte zie ik de onderdelen die we in de afgelopen maanden heb onderzocht. Links de wand met erotische muurtekeningen, rechts de wand met gebeeldhouwde fallussen en de achterwand met de geheimzinnige, ronde openingen waarvan we nog niet hebben kunnen achterhalen wat het is.
Ross en ik hebben het vermoeden dat het openen en sluiten van de schuifdeur-steen iets te maken heeft met de fallussen. Voorzichtig begin ik langs de rechterwand van de kamer te schuifelen. Er stijgt een vreemde, zoete geur op uit de stenen. Ik word licht in mijn hoofd, krijg het ineens heel warm en een beetje benauwd.
Gelukkig ben ik snel op de plek van bestemming. Voorzichtig glijden mijn handen om de gladde, stenen erecties die schuin omhoog steken vanuit de wand. Ik heb deze plek eerder onderzocht, maar nu heeft hetgeen ik onder mijn vingertoppen voel een totaal andere uitwerking op me. Ik voel me raar, opgewonden. Mijn kleren branden pijnlijk op mijn huid en ik ruk ze zo snel mogelijk van mijn lichaam. Ik voel me helemaal vloeibaar en … open. Ik word bevangen door het ondraaglijke verlangen om die harde geslachtsdelen te voelen in al mijn lichaamsopeningen. Mijn hand glijdt tussen mijn benen. Ik ben heel erg nat. Koortsachtig zoek ik een fallus die zich precies op de goed hoogte bevindt, draai me in de juiste positie en laat me er gulzig overheen zakken. Een dierlijke kreet vult de ruimte. Ben ik dat?
Mijn verhitte huid wordt plots verkoeld door een luchtstroom die van achter uit de kamer lijkt te komen. Ik trek me terug van de stenen fallus en kruip richting de achterwand. Onderzoekend gaan mijn handen over de muur op zoek naar de gaten die we nog niet hebben kunnen thuisbrengen. Mijn vingers sluiten zich om iets warms en hards. Ik hou mijn adem in. Het is een vleesgeworden, kloppend lid van enorme afmeting. Niet ver daarboven voel ik er nog één. En daarnaast nog één. Hongerig open ik mijn mond en laat één van de erecties diep in mijn keel glijden. Tegelijkertijd open ik mijn dijen voor de aandringende lans tussen mijn benen. Een verzengend verlangen neemt mijn lijf over en ik word vanuit twee gaten in de muur van boven en van onderen in een opzwepend tempo gepenetreerd. Mijn vingers bewerken mijn gezwollen, hypergevoelige clitje en ik snik als ik voel hoe mijn lichaam zich opmaakt voor een grote ontlading. En die komt, onafwendbaar en overweldigend. Ik verkramp in een adembenemend orgasme, terwijl mijn mond en schede worden volgespoten met harde stralen warm zaad.
Het lijkt een eeuwigheid te duren, maar toch is het te snel voorbij. Ineens zijn de gaten weer leeg, die van mij en die in de muur. Ik val op de grond, waar ik besmeurd en versuft blijf liggen. Vanuit mijn ooghoeken zie ik hoe de schuifdeur-steen open gaat en Ross naar binnen rent.
“Ik weet waar de gaten voor zijn,” zeg ik verwonderd, voordat ik het bewustzijn verlies.


8. Blind vertrouwen

Drie maanden geleden ontmoette ik Sonja, een maand later woonden we samen. Ze is blind.
Door haar blindheid leerde ik anders zien, denken en beleven; ik ging mijn zintuigen bewuster gebruiken. Iets wat ze waardeerde en ook stimuleerde bij me, zoals die avond, die we genoeglijk op de bank doorbrachten, beiden weggezakt in ons eigen hoekje. Een glas wijn erbij, rustige muziek en op de achtergrond het geluid van het knapperende hout in de open haard.
Ze begon me te teasen, knoopte haar blouse tot halverwege open. Ze droeg geen beha. Ze voelde dat ik me naar haar toeboog, maar haar ‘Eh-eh, alleen maar kijken’ liet me terugzakken. Ze trok haar benen op en spreidde ze licht. Ze was sliploos. En nat. Ik was op slag geil.
‘Zo, je hebt genoeg gezien, ik ga je hiermee blind maken.’ Vanonder het kussen naast haar haalde ze een leren oogmasker tevoorschijn. Stomverbaasd pakte ik het leren maskertje uit haar hand. ‘Hoe kom je hieraan?’ Ik betastte de zachte oogkussentjes.
‘Ik had soms vrienden, die me vroegen hoe het was om blind te zijn. Ik heb dit toen gekocht om ze dat te laten ervaren. Kom bij me, met je rug naar me toe.’
Ze drukte het maskertje op m’n ogen.. Het was gelijk effectief. De kussentjes hulden me in complete duisternis. Ze gespte het riempje vast op mijn achterhoofd.
‘Zo’, fluisterde ze hees in mijn oor, ‘dan mag je me nu in bed verwennen.’ Ze drukte haar borsten tegen mijn rug, haar handen grepen me in mijn kruis. ‘Ga je mee?’
Ze pakte mijn hand en gedesoriënteerd schuifelde ik achter haar aan. In de slaapkamer greep ze m’n billen, drukte haar onderlichaam tegen me aan. ‘Hmmm, kleed je uit, lekkere vent van me, ik wil je.’
Ze liet me los, ik kleedde me uit. Op de tast vond ik ons bed, ging liggen, maar voelde haar niet. ‘Waar ben je, lieverd?’
‘Hier.’
Stond ze naast het bed?
‘Ik ben al zo ontzettend geil, moet je horen.’
Het soppende geluid van haar kutje maakte me gek. Zag ik haar maar! Het matras bewoog, ze kwam in bed. Een vinger beroerde mijn lippen, drong zich naar binnen. ‘Proef je mijn geilheid?’ De vinger verdween, kwam terug en werd nu onder mijn neus gehouden. Ik meende het zilte van de zee te ruiken. Of ging mijn verbeelding met me aan de haal? Ik stak mijn hand uit, voelde haar haren. Mijn vingers streelden langs haar gezicht, mijn lippen vonden die van haar. Ik proefde kersen. Ik was me niet eerder bewust geweest, dat haar lipbalsem daar naar smaakte.
Mijn handen omvatten teder haar borsten. Ik duwde mijn gezicht ertussen, voelde de lichte klamheid. Ik verplaatste mijn aandacht naar haar tepels, die zich verhardden onder de plagende liefkozingen van mijn lippen. Mijn tong voelde de bobbeltjes op haar tepelhoven. Ik hoorde haar zachtjes kreunen. Ik liet mijn hand naar haar vagina gaan, waar ik mijn vingers zachtjes strelend tussen haar kletsnatte lipjes liet glijden. Haar gekreun ging over in zuchten.
Ik zakte naar beneden. Mijn tong nam het over van mijn vingers. Die van haar grepen mijn haren en ze drukte mijn gezicht tussen haar benen. Ze gromde ‘Ga door, ga door!’ Toen mijn tong haar clitje raakte, perste ze haar dijen samen en kwam, tegen mijn gezicht en tong rijdend, in haar orgasme klaar.
Ik wachtte, om dan plagend met mijn tong haar clitje te raken. Ik merkte hoe een siddering door haar heen ging. ‘Oh ja, neuk me, schatje,’ hijgde ze.
Ik nam haar, bewoog mee in haar ritme van haar vragende lichaam. Ik luisterde naar haar zuchten en kreunen en toen dat overging in een zacht gejammer, wist ik dat ze tegen een volgend hoogtepunt aanzat en bijna gelijktijdig met haar kwam ik klaar.
We lagen lepeltje-lepeltje. ‘Dankjewel lieverd, dat je me mee wilde nemen in jouw beleving,’ fluisterde ik in haar oor.


9. De Verrassing

Binnen enkele seconden verdween ze in de duisternis van haar eigen privé darkroom.
Ik hoorde haar enkele seconden geleden nog zeggen, “Hier, achter deze deur is onze eigen darkroom. Het is er heel donker maar ook heel groot, dus pas op waar je gaat. Ik ga er als eerste in en probeer me dan te vinden, voordat ik jou vind”.
En ze sloot de zin af met een hele vette knipoog.

Ik zie echt helemaal niets, dacht ik bij mezelf.
Een darkroom hoort donker te zijn, maar zo donker?
Ze had niets gelogen, het was er groot.
Veel groter dan ik ooit een darkroom van binnen had meegemaakt.

Op de tast voelde ik waar ik ging en hoever ik kon gaan, voordat ik een muur of iets dergelijks tegenkwam.
Juist toen ik voelde dat ik niet meer verder rechtdoor kon, voelde ik een hand op mijn bil.
Ik liet haar even haar gang gaan, vrouwen houden vaak van stevige mannenbillen.
Ik voelde de zachte strelingen en knijpbewegingen, een heerlijk gevoel.

Haar handen namen me bij mijn heupen en draaide me om.
Meteen voelde ik haar warme adem op mijn gladgeschoren huid.
Ze wist met haar handen de spanning goed op te voeren en mij al snel in de meest parate toestand te brengen.

Het duurde dan ook niet lang voordat ik haar natte tong over mijn huid voelde.
Overal, behalve op de meest gevoelige plekjes.
Ze wist wat ze deed en ze deed het goed.
En ik genoot er met volle teugen van.

Haar tong vond haar weg langs de volle lengte, om hoog naar de eikel, plagend.
Steeds maar weer, alsof ze aan een lange ijslolly likte.
Ik probeerde het me in te beelden hoe het eruit zou zien, als ik haar nu kon zien zitten voor me.
Maar aan de andere kant, het maakte het ook juist enorm spannend en geil dat ik niets kon zien

Haar tong speelde met mijn zak en ballen terwijl haar hand mijn pik vasthield.
En opeens voelde ik de warmte van haar mond, om mijn eikel heen.
Wat een heerlijk gevoel.
Zacht bewoog ze, sabbelde ze en likte ze.
Plagend langzaam.

Ik voelde dat ze wat sneller en dieper ging.
Mijn hand ging richting haar haar om wat kracht bij te zetten en wat te sturen maar mijn hand tikte ze al snel af.
Ik liet haar haar gang gaan en genoot enorm van het moment.

Dit ga ik niet lang volhouden, dacht ik bij mezelf.
Ze voelde dat het einde naderde en speelde daar gretig op in.
Ik voelde haar lippen over de volledige lengte van mijn pik schuiven en mijn eikel stootte zacht tegen haar keeltje.
Een keer of 10 herhaalde ze langzaam die beweging totdat ik ontplofte in haar warme mondje.
Ik merkte dat ze alles probeerde op te likken en weg te slikken, een heerlijk geil idee.

Zacht sabbelde en likte ze nog na terwijl mijn pik nog flink naschokte.
Zeer voldaan stond ik daar in de volledige duisternis.
“Oh dat was heerlijk, vooral het einde, toen je me zo lekker diep in je keeltje nam. Daar kunnen veel vrouwen nog wat van leren”.
“Dankjewel, ik zal het tegen mijn vrouw zeggen”, hoorde ik een zware mannenstem klinken.


10. Gruwelen in Shanghai

Als ik bij mijn positieven kom lig ik op een oncomfortabel harde ondergrond. Ik open mijn ogen maar zie helemaal niets. Een daverende koppijn vergezelt mij terwijl ik me probeer te oriënteren.
Het enige wat ik hoor is het geluid dat ik zelf maak ten gevolge van mijn voorzichtige bewegingen.
Het is hier warm, muf warm. Er hangt hier een mengelmoes van geuren. Hout, metaal en olie -of zoiets- meen ik te herkennen. Flarden van wat voor mijn gevoel in de afgelopen uren moet zijn gebeurd, gaan door mijn bonkende hoofd.
Ik herinner mij de rood verlichtte louche bar in het havengebied. De coke snuivende eeneiige Oost-Aziatische tweeling. Bloedgeil, jong, wild en een wellustigheid voor mijn zeemansogen. De zilte geur van hun kutjes doet mij aan de zee denken. De wilde vrijpartij in een van de kamers boven de bar.
We lachen, zoenen, drinken en neuken er op los. Champagne, het ‘witte poeder’, mijn verdiensten van drie maanden noeste arbeid die ik met bakken tegelijk aan hen uitgeef. Mijn pik laverend tussen twee monden, kontgaatjes en kutjes. Opzwepende techno dreunt uit de speakers. En dan…
Dan die geschrokken blik in de ogen van een van de twee godinnetjes, terwijl ik bovenop lig en haar grofstoffelijk neuk. Haar schreeuw, nog net voordat bij mij ‘het licht uit gaat’.

Ik zucht en voorzichtig sta ik op. Met mijn armen gestrekt naar voren loop ik, voetje voor voetje, maar ergens heen. Eens kijken of ik kan ontdekken hoe groot deze ruimte is en misschien kan ik zelfs bepalen waar ik ben. Ergens ben ik wel blij dat er geen licht is, ik weet zeker dat de wereld anders als een doedelzak voor mijn ogen rond zou draaien.
Opeens is er geluid. Boven mij. Ademloos sta ik stil en luister. Bekvechtende meeuwen!
Waarschijnlijk ben ik nog ergens in de haven. Gelukkig! Een paar stapjes verder tikken mijn handen tegen een metalen wand. Het hoekige golfpatroon van de wand herken ik onmiddellijk.
Een zeecontainer! Als ik de wand volg moet ik bij de deuren uitkomen, redeneer ik. Terwijl ik mijn ene hand langs de wand laten schuren steek ik mijn andere hand weer naar voren en begin opnieuw voorzicht te lopen.
Een paar passen verderop schrik ik me lam als ik ergens tegenaan schop. Het is niet hard maar voelt wel zwaar. Nadat ik op mijn knieën ben gezakt tast ik met mijn handen het object af. Binnen een seconde weet ik dat het een mens is. Twee tellen later dat het een vrouw is, òf een vent met tieten. Het lichaam voelt koud. Ik schud het bij de schouder heen en weer.
“Hé! Wordt eens wakker! Hé, toe!”
Geen reactie. Misschien moet ik haar even een klap tegen haar wang geven? Dan schrikt ze misschien wakker. Mijn handen volgen de hals. Met een ijselijk schreeuw trek ik mijn handen van haar af terwijl ik met grote moeite kokhalzen kan voorkomen. De geur die ik als olie bestempelde is vast die van bloed. Haar hoofd zit niet meer op haar romp! Terwijl ik griezelend en verward op handen en voeten kruipend terugdeins, bots ik tegen nog iets op. Het is nòg een lichaam. In wat voor hel ben ik in godsnaam terecht gekomen?
Ik durf niet te voelen of het tweede lichaam ook van een vrouw is, noch of haar hoofd nog wel op haar romp zit. Ik moet hier weg zien te komen! Dan opent plotseling iemand de containerdeur…

Ik heb de rechters nooit duidelijk kunnen maken dat, hoewel mijn DNA op zowel het moordwapen als op de lichamen van beide vrouwen rijkelijk aanwezig was, ik ze ècht niet vermoord heb. Morgenochtend mag ik de zon nog één keer op zien komen. Daarna wacht de dood op mij.
Mijn laatste nacht zal letterlijk en figuurlijk in duisternis gehuld zijn.


11. Hulp in de huishouding

Om tien uur zou ze er moeten zijn. Ik strijk met mijn vingers over de wijzerplaat. Twintig over. Niks voor haar om te laat te komen.
Met mijn vingertoppen langs de muur loop ik naar het keukenblok en schenk mezelf nog wat thee in. Mijn hand trilt, ik hoor hoe een geut naast het glas terecht komt. Een vloek ontsnapt aan mijn lippen.
Thuishulp Anja is onontbeerlijk voor me. Met mijn spastische linkerarm is het vrijwel ondoenlijk me te wassen en te kleden. Daarbij komt dat ik het licht in beide ogen mis. Nee, mijn lijf is een ravage. Ik heb één sterk punt. Een heel sterk punt. Dat hangt tussen mijn benen.
Tegen kwart voor elf voel ik opeens een tochtvlaag. Even later kraakt de huiskamerdeur open.
‘Anja?’
Geen antwoord. Ik hoor alleen een zacht neuriën, en voel hoe iemand naderbij komt. Ik zit als versteend in mijn stoel.
‘Maak je geen zorgen schat, Anja is verhinderd, ik neem waar,’ zegt een donkere, enigszins hese stem.
Een hand over mijn haar, een kruidige vleug eau de toilette in mijn neus.
Vreemd, normaal krijg ik het altijd ruim van tevoren te horen als er een vervanger staat ingeroosterd. Ik wil opstaan, haar voorgaan naar de badkamer, maar zij legt een dwingende hand op mijn schouder.
‘Blijf nog even zitten.’
Een hand glijdt tussen de panden van mijn kamerjas, over mijn borstkas, strijkt even over mijn buik. Ik slik. Wat gebeurt hier?
‘Maak het je gemakkelijk, je krijgt vanochtend het totaalpakket.’ Een zachte giechel, vlakbij mijn oor. Een warme ademtocht, geurend naar hazelnoten. Lippen die even mijn nek beroeren. De haren op mijn arm gaan overeind staan.
Opeens herinner ik me het gesprek dat ik een paar dagen terug met Anja voerde. Ze had geïnformeerd naar mijn liefdesleven. Ik vertelde haar dat ik goed alleen kan zijn, maar dat ik de lichamelijke intimiteit wel mis. Een verkapte formulering voor een pijnlijk gebrek aan seks.
Ik heb het pronkstuk dat uit mijn liezen ontspringt zelf nooit gezien, maar wel de uitwerking ervan op vrouwen ervaren. Ook Anja is er niet ongevoelig voor, dat heb ik gemerkt. De eerste keer dat ze me onder de douche hielp, hoorde ik hoe ze even haar adem inhield. Soms raakt ze hem quasi-per ongeluk aan. Toch maakte ze me laatst expliciet duidelijk dat zij op dit gebied niks voor me kon doen.
En nu is daar opeens die naamloze, onzichtbare dame. Ik hoor hoe ze door haar knieën zakt. Ze slaat mijn kamerjas open. Haar hand wrijft zacht over de bobbel in mijn boxer. Er is weinig voor nodig om mijn pik staalhard omhoog te laten rijzen.
‘Zo zo, een stevige jongen,’ zegt ze goedkeurend. ‘Hij heeft er zin in.’
Ze trekt mijn shorts naar beneden en streelt mijn ballen. Een heerlijke kieteling trekt door mijn liezen. Daarna voel ik hoe hij in haar warme mond verdwijnt. Ik kreun. Het is eeuwen geleden dat ik gepijpt ben. Mijn eikel staat onmiddellijk op spanning.
Plagerig draait ze met haar tong rondjes om de top, geeft kleine likjes aan de stam en mijn ballen. Dan weer zuigt ze hem gretig naar binnen, waarbij ze met haar tanden even over mijn eikel schaaft.
Ik woel door haar stugge, krullerige haar. Ik vermoed een kroeskop. Mijn zuchten worden luider, ik gooi mijn hoofd in mijn nek, span mijn beenspieren aan.
De vrouw heeft in de gaten dat het niet lang meer duurt voor ik ontplof. Ze laat mijn pik los, geeft met haar tong alleen nog plagerige tikjes tegen het naadje achterop de eikel.
Mijn kloppende paal staat als een getrokken zwaard recht omhoog, nog een paar tellen en dan wordt het zaad met heftige samentrekkingen uit mijn ballen omhoog gepompt. Ik voel hoe het op mijn kin landt, op mijn borst, mijn buik.
De dame zucht, intens tevreden. ‘Anja heeft niets teveel gezegd.’


12. Donker verlangen

Het is er echt pikkedonker realiseer ik mij, als we onder begeleiding van een visueel gehandicapte ober naar ons tafeltje gebracht worden. Xander maakte dus geen grapje toen hij zei dat niemand ons kon zien. Op de tast vind ik het bankje waar we knus met zijn tweeën naast elkaar kunnen zitten. Om ons heen hoor ik mensen druk praten en er wordt veel gelachen. Er klinkt een ontspannen achtergrondmuziekje. De geuren van allerlei verschillende soorten eten dringen mijn neus binnen, het maakt me hongerig. Iemand heel dichtbij giechelt:
“Nu zit heel mijn hand eronder, jak!” Gevolgd door iemand die keihard meelacht.

“Spannend?” fluistert Xander nadat hij voor ons drankjes besteld heeft. Zijn hand glijdt over mijn in nylon gehulde rechterbovenbeen.
“Ja, heel erg spannend!” Mijn stem trilt nerveus, spanning kriebelt in mijn buik. Zijn hand gaat langzaam hoger langs de kantrand over mijn blote huid tot hij mijn slip-loze kruis bereikt. Zijn specifieke kledingvoorschrift.
“Ik zie helemaal niets… Hoe ga ik het eten vinden?”
“Dat is wel het minste waar jij je zorgen om hoeft te maken,” zijn adem kietelt in mijn oor terwijl hij zachtjes over mijn clitoris streelt. “Ik zou alleen, als ik jou was, er wel opletten dat je niet te hard gaat kreunen. Iedereen kan je nog wel steeds horen.”
Zijn vingers draaien rondjes over mijn klitje. Het tempo versnelt langzaam, mijn hart klopt steeds sneller. De kriebels in mijn buik lijken nu wel een kolonie mieren.
“Oh fuck, je gaat zeker weer het uiterste van mij eisen.” vraag ik gespannen.
“Goed geraden schatje. Ik ben van plan om je sowieso al klaar te laten komen voordat de ober met het eten arriveert.”
Geschokt realiseer ik me dat hij dit echt gaat doen.
“Jurkje verder omhoog liefje, benen wijder, ga iets achteroverzitten zodat ik er beter bij kan.”
Ik gehoorzaam gedwee. Ik weet dat hij, bij ongehoorzaamheid, het mij nog veel lastiger kan gaan maken en dat wil ik ten allertijden voorkomen. Deze wetenschap geeft mij een machteloos geil gevoel. Bij het verzitten boort de but-plug, door hem thuis ingebracht, zich automatisch dieper in mijn kontje. Het heerlijk pulserende gevoel in mijn clitoris versterkt hierdoor. Mijn ademhaling wordt gejaagder als er een vinger in mijn kutje verdwijnt. Ik onderdruk een kreun. Ik moet hem afleiden, ik kan toch niet gaan zitten klaarkomen in een vol restaurant? Te gênant!

“Wat gaan we eigenlijk eten? Ik kan geen menukaart lezen in het donker.”
“Geen idee?” antwoordt hij gespeelt luchtig. “Volgens de website stellen ze zelf een menu samen met gerechten die je overige zintuigen op scherp stellen, dat lijkt mij heerlijk…”
“Straks lust ik het niet!” piep ik. Mijn stem is slecht nog een hees gefluister.
“Ga maar niet ontkennen dat je dit geil vindt Sandy,” hij klinkt schor en opgewonden, “je kut is zeiknat.” Hij heeft mijn intenties door, de afleidingsmanoeuvre faalt jammerlijk. Even stopt hij zijn vingers in mijn mond, ik proef de zoutige zoetheid van mijn geil. Dan gaat hij weer verder met zijn genadeloze strelingen. De zachte penetraties van zijn vingers, inmiddels meer dan één, maken me gek. Mijn hoofd tolt, met een zucht geef ik me aan hem over. Nog nauwelijks bewust van mijn omgeving hoor ik niet dat er borden worden neergezet op ons tafeltje.
“Ga je nu zomaar klaarkomen terwijl iedereen jou kan horen… Wat een sletje ben jij!”
Een heftige geilheid vuurt door mijn lichaam. Om mijn heimelijke fantasie uit zijn mond te horen voelt schaamteloos verdorven en zo geil! Proberen om de climax tegen te houden is onmogelijk.
Mijn lijf schokt van het intense orgasme dat er doorheen knalt, een vreemde stem zegt luid:
“Uw eten staat op tafel…”
Mijn hart staat even stil van schrik. Met geen mogelijkheid kan ik de luide kreun van genot onderdrukken die over mijn lippen rolt.
“… eetsmakelijk.” De geschoktheid van de ober is duidelijk te horen in dat ene woord.
Oepsie…


13. De Eerste Druppel

Oh sorry. Deed ik je pijn? Ik hoop dat je niet geschrokken bent. Word alsjeblieft niet boos. Ik zag je even niet. Of beter gezegd: ik weet niet precies waar jij begint. Dat is niet zo moeilijk. Want jij ziet ook niet waar ik ophoud. Het is hier namelijk nogal donker. Dat moet zo zijn natuurlijk, dat begrijp ik. Sommige dingen liggen zo voor de hand dat ze altijd makkelijk zullen blijven, ook zonder licht. Je bent dichtbij. Ik heb mijn ogen dicht. Dat is er een. We zijn samen. Dat is een ander. Ik hoef mijn hand maar uit te steken om je aan te raken, om je te pakken. Moeiteloos. Jij bent toch overal. Misschien wel daarom doe ik het niet. Ik weet niet eens of ik het al kan. Wacht even, dan ga ik anders liggen. Ja, beter zo, veel beter.

Deze duisternis is zo veilig, weet je. Niemand kan mij vinden, niemand ziet of weet dat ik hier al een tijdje samen met je ben. Ik ben steeds dieper en dieper in je doorgedrongen. Ik ben nu al zo ver in je gekomen dat ik door je hart ben opgezogen. Ik voel jouw ritme kloppen in mijn bloed en zo stroom ik steeds weer door je heen, in een eindeloze lus. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik in je ben opgelost. Zo ben jij mij en ben ik deel van jou geworden.

Schuif je nog een stukje op? Mag ik nog wat dichter bij je komen? Ik heb niet veel ruimte van je nodig. Ik ben maar een letter in jouw woorden, een zuchtje in de adem van je stem. Ik voel dat je mij omsluit als een warme bol waarin ik ben. Ik golf met elke adem met je mee. Ik ga soms kopje onder in die zee. Ik ben omdat ik zwem.

Weet je het nog? Ik niet. Ik weet helemaal niets meer van vroeger, van voor ik was. Maar je zegt me zacht dat het geweldig was. Dat ik met je samenvloeide in een warme kloof die lokkend tussen je dijen gloeide. Na de oerknal van je orgasme ben ik zomaar in je aangespoeld. Ik ben een ster die nooit van plan was om te blijven. Je liet me toe. Ik mag hier in je drijven. In het donker zie ik alleen die waarheid, zonder afleiding, zonder verstoring.

Ik weet niets meer van al je wellustige welvingen en geraffineerde rondingen. Ze zijn helemaal niet nodig voor mij. Niemand kent je zo goed van binnenuit als ik dat kan. Vind je het erg dat je geen geheimen voor me hebt? Hoe kan ik anders? Ik ruik de geur van je hart, proef het zuur van je angst en het bitter van je woede. Als je lacht, dan dansen de getijden in de zee, het is een blije vloed die telkens sneller stroomt, ik voel de warme wanden van je oevers, die rekken dan even zachtjes met me mee.

Ik weet niets van de dagen en de nachten. Ik ken je teddybeerpyjama’s niet. Jij ziet het licht en ik moet daarop wachten. Ik drijf langzaam groeiend in jouw rivier van bloed, de kliffen aan de hoge oevers grijpen mij. Je knelt me tussen kloppende en sidderende wanden, mijn doortocht in de nauwe doorgang doet je pijn.

Ik hoop dat je bent uitgerust. Want als het dag is wil ik slapen. In de nachten droom ik van het openknopen van je bloes. Je marmerwitte borsten wachten op de eerste druppel die ik kus.

Wat ik geleerd heb in het donker blijf jij onthouden in het licht. Ik ben dichtbij je en heb nog steeds mijn ogen dicht.


14. Scar tissue

“Doet het pijn als ik je hier aanraak?”
Mijn vingertoppen houden halt op Sue’s zij. Een paar seconden eerder verkenden ze nog de zachtheid van haar bovenbenen, maar hier, net boven haar bekken, is haar huid ongelijk en ruw. Ik hoor hoe haar adem stokt en haar naakte lichaam verstijft. Ik voel haar ongemak en haar schaamte. Littekenweefsel. Op haar lichaam, misschien ook op haar ziel.
“Geen pijn,” fluistert ze. “Maar het is afschuwelijk, geloof me. Oude brandwonden.”
Zachtjes laat ik mijn vingers verder omhoog gaan. De ruwe plek strekt zich langs haar hele rechterzij uit, tot aan haar oksel. Ik voel de pijn die haar moet hebben gekweld toen de wonden nog vers waren.
“Niet afschuwelijk, Sue. Mooi. Een landschap wordt mooier als het glooiend is,” fluister ik terug.
Ik verplaats mijn handen en omvat haar borsten. Als ik zachtjes haar harde tepels tussen mijn duim en wijsvinger neem, hoor ik hoe haar ademhaling de zoete rusteloosheid van een minuut eerder hervindt. Ik voel hoe ze zich naar me toe buigt en hoe haar lange haar mijn wangen streelt. Ik ruik de warmte van haar gezicht en proef haar opwinding. Terwijl onze tongen in het donker dansen manoeuvreert ze haar middel boven het mijne. Er is geen licht nodig om onze verbinding tot stand te brengen. Traag brengt ze haar bekken omlaag en ik voel hoe haar natte warmte me omsluit.

Ze zeggen dat het menselijk oog in staat is om, in volledige duisternis, het licht van een lucifer op kilometers afstand waar te nemen. Voor mij geldt dat niet. Al maak je een kampvuur voor mijn neus, het blijft pikdonker. Ik ben vanaf mijn geboorte blind. Sue ontmoette ik in de studio van een vriend in de adult movie business, die bezig was met een project om zijn films voor slechtzienden toegankelijk te maken. Dat werd gedaan door een voice-over te laten beschrijven wat er in de pikante scènes gebeurde. Ik adviseerde daarbij als een ervaringsdeskundige die weet wat de doelgroep aanspreekt. Sue was de stemactrice die de voice-over deed. Toen ik haar hoorde spreken begreep ik meteen waarom. Haar stem was zacht, maar met stoute randjes; meisjesachtig, maar met de verleidingskracht van een volwassen vrouw. Als ze aan het werk was en insprak wat de acteurs met elkaar deden hoorde ik meer dan de studiotechnici. De minieme verandering in haar stem, onhoorbaar voor hen die kunnen zien, verraadde haar eigen opwinding. En haar opwinding werd de mijne. Ik zag haar niet, maar voelde aan haar stem hoe prachtig ze was.
Tijdens ons studiowerk had Sue me een vraag gesteld.
“Hoe kun je opgewonden raken van iets dat je niet kunt zien?”
Ik had haar met een wedervraag geantwoord.
“Denk je dat het toeval is dat veel mensen een kick krijgen van het uitschakelen van zintuigen terwijl ze seks hebben? Boeien, zodat je niet kunt aanraken? Een blinddoek, zodat je niet kunt zien? Andere zintuigen nemen het over. En geloof me, die werken bij mij goed. Waar de meeste mensen rusteloos proberen hun seksuele fantasie werkelijkheid te maken, zet ik de werkelijkheid om in fantasie. En van fantasieën kun je heel geil worden, Sue.”
Ze had gelachen en zachtjes mijn gezicht gestreeld. Ik kan aanrakingen lezen. Sue schreef woorden van verleiding en onzekerheid.

Nu is ze heel dichtbij. Het geluid van haar stem is alleen voor mij bedoeld. Ze beschrijft niet maar moedigt aan. Ze bevestigt de bewegingen van mijn lijf en de strelingen van mijn handen en mijn tong. Voor even smelten fantasie en werkelijkheid samen. Een zachte bries vanuit het geopende raam streelt onze bezwete lichamen. Ik raak opnieuw haar gehavende rechterzij aan en ze legt haar hand op de mijne. Ze richt zich op als haar orgasme haar overspoelt. Een kort moment leeft zelfs dode huid, even zie zelfs ik een kleur. Het is de kleur van de liefde, mijn blinde lotgenoot.


15. Liefde in gevaar

Ik was bijna als laatste naar binnen gedoken, achter mij hoorde ik het luik dichtklappen.
Er pasten wel 50 mensen in deze schuilkelder, de afgelopen weken zaten we er geregeld in.
Bij het vorige bombardement van de Russen raakte de provisorische elektrische installatie onherstelbaar beschadigd en het was stikdonker. Generatoren waren niet meer te krijgen. Op de tast manoeuvreerde ik door het gangpad tussen stoelen en banken.
Ik hoorde wat mensen praten maar herkende er geen. Ik voelde naar een vrij plekje maar het voorste deel was het schoonst en daardoor altijd als eerste bezet.
De hopeloosheid van de situatie pijnigde me, tranen liepen over mijn wangen.
Ergens hoopte ik dat de misère nu met een ontploffing zou eindigen.
Toen hoorde ik van opzij iemand roepen en ik wist meteen dat het Ahmed was.
Hij woonde bij mij in de straat maar, volgens mijn ouders, met de verkeerde familie.

Hij was inmiddels 19 en ik droomde als jong meisje al van hem. Hij had dat door en gaf me vaak een knipoog als we elkaar tegenkwamen. Toen ik langzaam van een meisje een vrouw werd, ontpopte onze vriendschap zich als wederzijdse verliefdheid. Heel soms konden we samen een onbewaakt ogenblik stelen. Dan praatten we over de oorlog en hoe het in de rest van de wereld was. Hij vertelde me over zijn avonturen in landen, waar mensen in vrijheid leven. Voor ons was dat niet weggelegd. We leefden in continu gevaar en ik was voor een ander bestemd. Ahmed kon me op de zachtaardigste wijze strelen maar verder durfden we niet te gaan.
Hij nam vaak een veldbloemetje voor me mee. In mijn nachtkastje had ik een houten doosje, waarin ik ze tussen krantenpapier bewaarde. Voor mijn 17e verjaardag gaf hij me een flesje parfum. Een kostbaar kleinood, waar ik spaarzaam mee omging. Vanochtend had ik het echter rijkelijk op mijn polsen gesprenkeld. Ik had zingend voor de kleine spiegel in mijn kamer staan draaien en dromen met de geur van Ahmed om me heen.
Tot het luchtalarm afging.

Ik woelde met mijn handen in de donkerte en vond de zijne. Hij trok me tussen zijn opgetrokken knieën op een stretcher en sloeg zijn armen om me heen.
‘Wat ben ik blij dat ik ons parfum herkende. Hoorde ik je huilen? Stil maar, ik zal je beschermen.’
Het geluid van vallende bommen leek dichterbij te komen. Angst en veiligheid streden in mijn hart om voorrang. Ik voelde ook wat anders, een zacht en tintelend gevoel op mijn intiemste plekje. Alles ging naar de Filistijnen, dit was misschien mijn enige kans om genot te ervaren. Zo dicht waren onze lijven nog niet bij elkaar geweest en in het donker waren we ongezien. Ik vleide me tegen hem aan en liet mijn vingers met de zijne verstrengelen.
Onze handen vreeën tot hij zich losmaakte en ze over mijn dijen liet glijden, via mijn middel omhoog om ze op mijn borstjes te leggen. Een warme rilling ging door me heen.
Zachtjes zoende hij in mijn nek en trok me dichter tegen zich aan.
Hij fluisterde in mijn oor dat hij met mij zou vluchten, samen ergens opnieuw beginnen.
Mijn tepels werden hard van zijn liefkozingen en ik liet hem weten dat ik naar hem verlangde. Ik voelde zijn stijve tegen mijn billen drukken en rook zijn hijgende, zoete adem.
Tussen zijn benen was ik beschut en ik stroopte mijn djellaba ver genoeg op om hem toe te laten. Zijn handen vonden hun weg over de binnenkant van mijn dijen naar het midden, waar hij ze in mijn onderbroek wurmde.
Ik was zelf ook wel eens op onderzoek uitgegaan maar zijn vingers waren veel bekwamer. Hij streek over mijn lipjes en liet zijn vingertoppen door mijn natte spleetje gaan.
Tegelijk met mijn intens tevreden kreun maakten een grote knal en witte flits een abrupt einde aan deze prille liefde. Eeuwig zonde.


16. Duister diner

Ik voel mijn hart in mijn keel kloppen, bang voor het donker ben ik nooit geweest maar dit was wel erg onverwachts.
De duidelijke stem van de eigenaar zorgt voor een stilte van het geroezemoes, er worden kaarsen gezocht en ons word verzocht niet in paniek te raken. In het donker probeer ik mijn tafelgenoten te onderscheiden, gelaten merk ik dat mijn nachtblindheid nog steeds net zo geweldig aanwezig is als anders.

Vanavond ben ik uit eten met een groepje goede vrienden. Het geroezemoes begint weer aan te zwellen terwijl iedereen langzaam went aan het dineren in het duister. Bestek dat op borden weerklinkt, glazen die elkaar raken bij het toosten en een gelach als iemand iets omgooit, geven aan dat niemand er echt mee zit.
Voorzichtig tast ik de rand van de tafel af,op zoek naar mijn vork, koud, glad metaal onder mijn vingers. Langzaam probeer ik in de richting van mijn bord te prikken in de hoop iets aan structuur te voelen wat ik als eten kan herkennen. Triomfantelijk dat het me gelukt is breng ik mijn vork naar mijn mond. Terwijl ik een hap neem van wat later wortel blijkt te zijn, voel ik een hand op mijn bovenbeen. Voorzichtig streelt de hand mijn kousen en werkt zich omhoog, twijfelachtig alsof het verwacht dat ik hem elk moment wegsla. Ik denk aan de laatste 10 minuten voor de stroomuitval,wie zat er aan die kant van de tafel? Wie zou het durven om mij zo te betasten?

Ik durf niks te zeggen, bang dat het degene is van wie ik hoop dat het is, en bang dat het juist niet die persoon is. De hand kruipt onder mijn rokje, het gesprek aan onze tafel is hervat waarbij ik probeer zo natuurlijk mogelijk mee te doen. Door het donker luistert iedereen beter, de hand vind mijn slipje waardoor mijn stem even kort overslaat. Geschrokken wordt mij gevraagd of het wel gaat, of ik misschien bang ben in het donker? Diep blozend en dankbaar voor de duisternis stel ik iedereen gerust terwijl een vinger met duidelijke precisie over mijn slipje streelt. De grote van de handen, ruwheid van de huid verzekerd mij dat het wel een mannenhand is.
Brutaal gaat het topje van zijn vinger onder mijn slipje, mijn tepels reageren direct door hard tegen de stof van mijn shirtje te prikken. Ik wil iets terug doen maar weet niet bij wie en waar ik moet zijn. Opnieuw valt er een stilte als de eigenaar het woord neemt, ‘de kaarsen komen eraan nog een paar minuten geduld alstublieft’ blij dat het nog even donker blijft, geniet ik van de vinger die ondertussen over mijn lipjes streelt. Mijn ademhaling gaat iets zwaarder, ik voel het suizen in mijn oren van de spanning. De hele situatie, het openlijke en toch niet openlijke wind me op. Hij moet het kunnen voelen, moet kunnen voelen hoe nat ik ben door de hele situatie. Langzaam spreid ik mijn benen, ik voel mijn knieën beiden tegen een been aankomen en hoop maar dat het niet teveel opvalt. Mijn hint wordt gesnapt want even later voel ik een vinger tussen mijn lipjes doorkomen. Een zachte kreun kan ik niet onderdrukken waardoor ik snel een opmerking stamel over het heerlijke voorgerecht. Zijn vinger wordt aangevuld met een tweede en genietend sluit ik mijn ogen.
Ik wil dat hij doorgaat, ik wil hier publiekelijk een orgasme krijgen.
Helaas wordt het moment ruw verstoord door de eerste kaarsen achterin het restaurant. Ik duw mijn heupen meer zijn kant op, zonder woorden vraag ik om meer. Zijn vingers gaan hard in en uit, zachte sop geluiden verraden ons en tot mijn onvrede voel ik zijn hand vertrekken.Zachtjes duwt hij mijn benen bij elkaar en trekt mijn rokje naar beneden.
Gespannen wacht ik af tot ik kan zien tot wie de hand behoorde.


17. Smelt

Mijn universum is gereduceerd tot zes kubieke meter. Ik voel me gedragen door de opwaartse waterdruk en jouw strelende handen.

‘Het zijn toch jouw handen mijn liefste? Ben je meegereisd, naar ons Toverland? Ik heb je gemist, toe, streel verder, ik wil dat je vingers langs mijn lippen glijden, ik wil je, tastbaar, in mij,’ fluister ik.

Ik spreid mijn benen en nodig je verlangend uit in mijn hart daartussen.
Je aarzelt niet en grijpt me, penetreert me en neemt bezit van mij. Van mij en van mijn vochtige vulva. Mijn lippen vouwen zich als een fluwelen oester rond je vingers. Ik zoek jou, jouw warme lijf en je zoete liefde in het zoute water.

‘Laat me liggen aan je borst en luisteren naar het opgewonden kloppen van je hart. Laat me je geilheid ruiken, laat me… Ben je hier? Ik weet niet waar je bent! Fluister mijn naam mijn lief, fluister mijn naam in dit duister en ik kom naar je toe.’

Hier in deze eivormige floatingtank is alles donker. De wereld bestaat niet meer en ik ben in een parallel universum beland. De therapeuten zeggen dat alles wat ik ervaar in dit met Epsomzout verzadigde water vanuit mijn eigen brein komt, maar ik raak verloren in wat echt is en wat niet, alsof ik door water en tijd heen val in een bewegingloze draaikolk.
In deze situatie van sensory deprivation drijft mijn brein rond in een zee van herinnering en fantasie, snakkend naar prikkeling en naar jou. Zonder aanknopingspunten in deze gladde mini-kosmos smelt het verleden weg en druipt ze vermoeid het stroperige water in. Ik voel je bij me, meer dichtbij dan in de echte wereld. De wereld waar jij niet meer bent.

‘In wiens herinnering ben ik eigenlijk? Ben ik bij jou, in jouw Toverland of ben jij hier, bij mij?’

Je liefdeshoorn baant zich een weg, als een watersnijder, naar mijn trillende billen als haven waarin je rusteloos aanmeert. De pijn van je tanden die als een anker in mijn rug verzinken, scherpt al mijn zintuigen. Het water beweegt en het kolkt en het klotst als jij je gulden roede in mijn kont dringt. Verrukkelijk ongeduldig vul je mij met mijn eigen verlangen.

‘Voorbij alle leegte liefste, neem me, laat me dansen om je mast, laat me kronkelen om je vingers. Oh bijt me, bijt je vast in mij, in mij. Neuk me dan, dichtbij me, mijn lief.’

Ik zie noch hoor je, maar juist daardoor ben je meer aanwezig in mijn bewustzijn.

‘Er is geen sluiproute meer, geen andere kant. Blijf je bij me, in deze wereld? Voel je mijn liefde, stromend over je handen? Diep in mij schat, toe, nog dieper. Adem, in mij!’

Ik proef je speeksel op mijn lippen en ruik de levende geur van onze lustsappen die zich mengen in het water. Ik stel me voor hoe je nu kijkt, hoe je gezicht vertrekt als je in mij stoot. Jouw beeld in mijn hoofd brengt me op ’t randje.
Als je hard in mijn nek bijt en schokkend mijn lichaam zalft, kom ik ook, heftig en intens. In extase druppel ik blind jouw zachte zaad vanaf mijn vingertopjes op mijn tong. Je smaak glijdt warm naar binnen. Ik zweef, in kortstondig vloeibaar geluk.
‘Alles van waarde is weerloos,’ flitst het door me heen.

‘Ben ik waardevol omdat ik weerloos ben, weerloos tegen jouw herinnering die overblijft als de wereld smelt en tijd niet bestaat?’

Na anderhalf uur gaat de floatingtank open.
‘Ik was even helemaal weg, wow, wat een ervaring!’ zeg ik, terwijl ik, nog geblindeerd, duizelig de tank uitstap en omhuld word door een dikke katoenen badjas.
De jongeman aarzelt. Ik hoor zijn adem stokken; hij drukt op de alarmknop.
‘Is er wat?’ vraag ik ongerust.
‘U was toch alleen in de tank?’ vraagt hij. Ik knik.
‘Het is uw rug mevrouw. Uw rug zit helemaal onder bloedende tandafdrukken.’


18. Survival

Een briesje blaast een paar losse haren langs mijn kaak. Het kriebelt en er plakt wat aan mijn klamme wang vast. Slaperig veeg ik er met mijn vingers langs en strijk de haren achter mijn oor. Slechts gescheiden door een dunne wand hoor ik het hoge zoemen van een mug. Er ritselt iets in de struiken. Vast één van de muizen, die net als gisterennacht komt kijken of er nog iets te eten valt.
De nachtelijke duik in het meertje heeft me maar kort verkoeling gebracht. Ik voel het zweet tussen mijn borsten de slaapzak in lopen. Als ik op mijn rug draai, voel ik hoe het vocht ook daar opgenomen wordt door het warme katoen van mijn omhulsel. Ik beweeg rusteloos mijn benen, span mijn billen aan en druk mijn dijen tegen elkaar. Die irritante Jelle. Ik erger me aan zijn geplaag en toch windt het me op. Maar als we alleen zijn, geeft hij niet thuis.
Ik denk aan zijn ogen die de kleur en glans hebben van gesmolten chocolade. Aan zijn blonde haar dat de neiging heeft te gaan krullen in deze hitte. Ik druk mijn dijen nog een keer tegen elkaar. De rand van mijn slipje snijdt in mijn lies. Ik had verdomme nooit moeten instemmen met deze survivaltrip. Niet zo snel na de breuk met Mees.
Na wat kortstondig geworstel laat ik het hoopje kant op mijn T-shirt vallen dat ik al uit had getrokken. Dat voelt beter.
Ik wapper een paar keer met mijn slaapzak en sluit mijn ogen. Een paar tenten verderop hoor ik hoe iemand begint te snurken. Vast Tom, die had iets te diep in het glaasje gekeken.
Het gesnurk, gezoem en geritsel wordt steeds verder naar de achtergrond verdrongen. Langzaam voel ik hoe ik weg begin te zakken in een diep, droomloos niets.
Het geluid van een rits die voorzichtig wordt geopend, gevolgd door een golf van verkoeling ontlokt me een zucht. Een vinger glijdt zacht van mijn hals, via mijn borstbeen naar mijn rechterborst. Daar krijgt hij gezelschap van de rest van de hand.
Ik zucht nog een keer en voel hoe mijn rug zich kromt.
De vingers cirkelen plagend rondom mijn borst, mijn tepel vermijdend. Als ze afdwalen naar mijn navel beweeg ik onrustig mijn billen heen en weer. Er welt een kreun op in mijn keel en ik hef mijn heupen.
‘Shh…’ Een mond belet me verdere geluiden te maken. Ik voel warme huid tegen die van mij als iemand over me heen buigt.
Mijn ogen vliegen open en ik staar in de duisternis. Alleen mijn woest kloppende hart is te horen. ‘Jelle?’ fluister ik hees tegen de lippen.
‘Wie anders?’ Zijn mond plooit zich tot een glimlach. ‘Ik ben niet van steen als je voor mijn neus paradeert in dat strakke topje.’ Zijn hand zakt verder af. ‘God Lieke, je bent drijfnat.’
Zijn woorden ontlokken me een nieuwe kreun. Blijkbaar is dat antwoord voldoende voor hem. Als een warm mes door de boter glijdt zijn middelvinger in me, gevolgd door zijn ringvinger. Ik voel hoe hij zijn vingers iets spreidt, daarmee nog meer druk gevend. Mijn volgende kreun komt bijna uit mijn tenen.
Mijn handen trekken koortsachtig het shirt over zijn hoofd. Even later hoor ik zijn broek bij de ingang van de tent belanden. Ik trek hem over me heen en sla mijn benen om zijn heupen.
Met één stoot zit hij zo diep in me verankerd dat ik naar adem snak. Tijd om bij te komen van deze invasie krijg ik niet, want hij ramt opnieuw bij me naar binnen. Met zijn handen onder mijn billen duwt hij me zo omhoog dat hij precies mijn G-spot raakt bij de volgende stoot. De kluwen zenuwen in mijn binnenste spat uiteen. We kreunen allebei. Gelijktijdig met zijn zaadlozing schiet de dop uit het luchtbed. Luid sissend loopt het leeg.
Ik hoor zijn zachte lach.
‘Morgen weer?’


14 thoughts on “Schrijfmarathon 2016: Zesde stemronde

 1. Anna says:

  10-
  Goed geschreven echter naar mijn mening teveel nadruk op moord en horror ipv erotiek. Zou dit zelf niet onder de noemer erotisch verhaal zetten.

  17- persoonlijk vond ik het een vrij warrig verhaal, het duurde lang voordat ik de setting doorhad. Alle synoniemen voor vagina, billen etc vond ik zeer afleidend en een tikkeltje lachwekkend.

  13- ik kon er geen touw aan vastknopen eerlijk gezegd.
  De setting en hoofdpersonen zijn mij onduidelijk, hetgeen ik wel duidelijk kon lezen was dat het in het donker afspeelde

 2. Mieke says:

  1: spannend verhaal, jammer dat het begint met een schrijffout.

  2 Thriller wow zeker mijn stem waard.

  3. op het eind heeft de schrijver zich niet aan de regels gehouden (zien). Maar het verhaal is heerlijk.

  4. een lekker nuchter Hollands verhaal, erg herkenbaar geschreven en leuk de eerste vanuit het mannelijk perspectief.

  5. een boeiend verhaal, enigszins onsamenhangend.

  6. wow intiem!!!

  7. grijnzzz

  8 een geil verhaal. Er wordt enigszins geshreven over het gebrek aan zicht, maar niet veel.

  9, leuke punchline.

  10. wow een thriller, ik mis alleen de erotiek hierin.

  11 ook hier een sexy verhaal.waar slecht een deel het gebrek aan zich in terug komt.

  12 een leuke komische verteltrant

  13 een bijzondere schrijfwijze die anderen waarschijnlijk wel kan boeien. Op mij komt het warrig en ADHD’erig over. “Ieder zijn smaak”

  14 een mooi poëtisch geschreven verhaal. Hier stem ik graag op.

  15 leuk om hier een verhaal te lezen over andere culturen.

  16 een verhaal met een cliff hanger 😀

  17. jammer genoeg niet mijn stijl, voor mij te weinig vloeiend geschreven verhaal.

  18 een lekker luchtig verhaal met een grappig einde.

 3. Wat zitten er weer veel mooie verhalen tussen! Dat maakt het stemmen er niet makkelijker op.
  Feedback geven ook niet. Sommige verhalen echt prachtig, andere minder, maar dat heeft meer te maken met smaak. Elke keer probeer ik weer te raden welke deelnemer verantwoordelijk is voor welk verhaal. Tot nu toe had ik het maar één keer bij het juiste eind. 🙂

  Met de regels voor het geven van feedback in mijn achterhoofd 😉 ga ik toch een poging wagen. Zelf zou ik het ook prettig vinden als men de moeite neemt om iets over mijn schrijven te zeggen na het lezen.

  1. Zomerstorm – Vanaf het moment dat het personage terug in bed stapt leest het erg vlot. Op een aantal plekken worden haakjes in het verhaal gebruikt, waardoor het een uitleggend karakter krijgt. Dit vond ik jammer. De laatste zin is naar mijn idee overbodig. Leuk verhaal!

  2. De jager en het beest – een opwindend en spannend verhaal. Ik wil nu weten hoe het met ‘dat beest’ zit 🙂 De schuingedrukte zinnen halen iets van het tempo van het verhaal weg.

  3. Onverwachte vondst – Spannend. De tekst mag vaker doorlopen zonder witregel.

  4. Winterslaap – Vlot geschreven en te lezen met een leuk gebruik van woorden. Zinnen als ‘- zo is zij eigenlijk nooit -‘ en ‘dat merk ik omdat zij mijn beide handen vasthoudt’ leggen teveel uit, wat het verhaal niet nodig heeft.

  5. Hellevuur – Prachtig verhaal. Woorden die bonken in het geweld waarin de scènes geschreven zijn. Tijdens het lezen kon ik de wanhoop en het onbeantwoorde verlangen voelen. Rauw erotisch. Erg knap.

  6. Blind date – Ontroerend verhaal. Mooi zintuigelijk beschreven.

  7. De kamer der vruchtbaarheid – Nice! Geil erotisch, mooi gevonden en geschreven.

  8. Blind vertrouwen – Sexy verhaal, leest erg vlot. Mooi zintuigelijk beschreven.

  9. De verrassing – Een opwindend verhaal. Het einde vond ik wat voorspelbaar. De witregels verstoren bij het lezen het ritme van het verhaal.

  10. Gruwelen in Shanghai – Inderdaad een gruwelijke werkelijkheid. Ik vind het een goed verhaal. Meer donker dan erotisch.

  11. Hulp in de huishouding – Goed, erotisch verhaal. Zijn zintuigen mooi beschreven.

  12. Donker verlangen – Een heerlijk, opwindend verhaal. Het laatste woord is, vind ik, overbodig.

  13. De eerste druppel – Een mooi ritme en gebruik van woorden, als een gedicht.

  14. Scar tissue – Echt een prachtig verhaal. Zowel in ritme, als in het gebruik van woorden. Het verhaal wordt er ‘groter’ door.

  15. Liefde in gevaar – Een lief verhaal, weinig erotisch. Het einde erg abrupt, wat wel bij het verhaal past, maar minder bij de opdracht.

  16. Duister diner – Opwindend verhaal. Een beetje ongeloofwaardig dat ze niet weet wie er naast haar zit. Wel spannend. Een paar keer vergeten spatie’s

  17. Smelt – Het gebruik van woorden doet me denken aan verhalen over ‘vergeten tijden’ Sensueel erotisch met een sinister randje. Erg mooi. Chapeau!

  18. Survival – Een lekker snel verhaal. De beklemming van de hitte erg goed beschreven. Zoals alles in een tent voelt op een drukkende, zomernacht.

  Voor alle deelnemers wederom applaus en bedankt voor de mooie, meeslepende, spannende en soms ontroerende verhalen.

 4. Conny says:

  1.Lief klein verhaaltje. Voor mijn smaak wat te vertellerig.
  2. Niet slecht geschreven, maar te (onnodig) ingewikkeld om opwindend te zijn.
  3. “Ik kan het niet helpen.Angst en seksuele opwinding zijn bij mij aan elkaar gekoppeld.” Ik voel dit liever dan dat ik het lees. En praat anno 2016 ooit iemand over haar vrouwelijkheid?
  4. Veel uitleg (“Dat merk ik, omdat ze mijn beide handen vasthoudt” enz), maar met vaart verteld. Niet bijzonder opwindend.
  5. Met kop en schouders … Ademloos gelezen.
  6. Lief, teder en mooi verteld. De laatste zin hoefde niet.
  7. Prachtig ge- en beschreven, maar toch te een beetje ongeloofwaardig om werkelijk opwindend te zijn.
  8.Heerlijk opwindend en mooi geschreven. Zeker in mijn top 3. Ik heb mijn twijfels over laatste twee zinnen. Misschien mogen die we weg 🙂
  9. Niet onaardig, maar het einde was m.i. wel heel erg voorspelbaar.
  10. Ieder oordeel is overbodig, want verhaal voldoet niet aan allereerste criterium: het is beslist niet erotisch.
  11. Gewoon lekker.
  12. Prettig verhaaltje.
  13. Smaken verschillen. Gelukkig maar!
  14. Mooi!
  15. Aardig, maar einde is nogal voorspelbaar
  16. Niet slecht.
  17. Sorry, niet uitgelezen.
  18. Broeierig. Jammer van flauwe eind.

 5. Ik ga mijn feedback geven aan alle verhalen. Ik kan geen feedback geven zonder mijn mening over een verhaal te geven. Vanzelfsprekend is het een persoonlijke mening van mij, anderen zullen er wellicht anders overdenken en dat is hun goed recht. Zoveel verhalen, zoveel smaken.

  Ik geef ook foutjes aan. Niet omdat ik nu zo briljant ben, verre van dat, maar ik heb de verhalen even door mijn versie van Word gehaald en deze geeft een groot aantal van die correcties aan. Ik zal het erbij schrijven. Toch maar eens een goede versie kopen is mijn advies aan menigeen. De rest zijn soms dingen waar je als schrijver overheen leest, zelfs als je honderd keer je eigen werk naleest. Iedereen gebeurt dit, maar ik geef het toch even aan voor de volledigheid.

  1) Zomerstorm: Leuk verzonnen verhaal, dat je op de verkeerde kamer terecht komt en dan seks hebt met een vreemde. Een kanshebber voor mijn stem. – wc-pot schrijf je zo. (Word)

  2) De jager en het beest: Een spannende insteek van het verhaal, een jager en een beest. De uitvoering vond ik wat minder goed. Ik begreep de loterij en de man in het begin van het verhaal totaal niet. Het klopt niet met het verdere verhaal, vind ik. Zo waren er nog meer volgordes in het verhaal die niet klopten. Ik vond het warrig geschreven. – opendoe hoort aan elkaar geschreven. (Word)

  3) Onverwachtse vondst: Seks in het donker met een vreemde, het is een leuke insteek. Het verhaal begint rommelig. Door de tekst denk je dat ze niet weet waar ze is, terwijl ze op een rommelmarkt blijkt te zijn. Kan een leuke wending zijn, vond ik niet, maar dat is mijn persoonlijke mening. Aan het einde is het licht en zien ze elkaar. Dus het verhaal speelt zich niet compleet af in het donker, naar mijn mening dus niet geslaagd voor de opdracht. – omhoogschieten, blootligt, eromheen hoort aan elkaar geschreven en klit is met een K. (Word)

  4) Winterslaap: Op de kamasutrabeurs in een donkere kamer, zeker erg leuk gevonden. – “Hierin jan.” Ik zou de komma weglaten, tenzij je echt bedoeld Hierin… Jan. Als je bedoelt “Hierin Jan”, dan hoort de komma er niet. Het leest prettiger zonder komma, vind ik. Verdwijnt uit het zicht. Een ingewikkelde zin: …, zacht gekreun en gehijg en ruik iets waar ik, denk ik, zo’n eenentwintig jaar geleden… Je bent aan het ‘ennen’ in de deze zin. Zulke lange zinnen zijn niet nodig, beter dat je deze opdeelt in twee kortere zinnen of ze anders formuleert. Je had nog woorden genoeg over zag ik.

  5) Hellevuur: Een enigszins triest verhaal van een liefde die er niet meer is, of niet meer kan zijn. Dat is me niet helemaal duidelijk. Het is een type verhaal waar ik persoonlijk niet van hou, desalniettemin goed geschreven. Ik vond het persoonlijk wat te veel herhaling van hetzelfde, niet bijzonder spannend. – Ik met hoofdletter na een komma, duidelijk iets waar je overheen gelezen hebt.

  6) Blind date: Het eerste verhaal van iemand die blind is. Ik moet zeggen, een mooi uitgevoerd stukje tekst. Een kanshebber voor mijn stem. – bh met kleine letters. “Dag buurman.” Zonder komma. Je zegt niet Dag…buurman, maar “dag buurman” en dus geen komma. Ze met een hoofdletter na een komma, ook iets waar je overheen leest als je zelf je eigen werk nakijkt.

  7) De kamer der vruchtbaarheid: Geweldig verhaal. Goed bedacht, heel erg creatief. Erg leuk en vlot geschreven. Ik gok dat deze wellicht van Monica Roos is. Ik ben benieuwd of ik het goed heb. Deze krijgt sowieso mijn stem ondanks de kleine foutjes – omhoogsteken en achteruit hoort aan elkaar geschreven, klitje met een K. (Word)

  8) Blind vertrouwen: Het tweede verhaal over iemand die blind is. Tja, het verhaal begint met zicht en is dus niet geslaagd voor de opdracht naar mijn mening. – De titel zou aan elkaar geschreven kunnen worden, blindvertrouwen, maar is beide goed. Volgens Word is sliploos fout, ik had het zelf ook in mijn tekst en ik heb er slip-loos van gemaakt dat rekent Word wel goed. Of het nu echt fout is dat weet ik niet, Word weet ook niet alles denk ik dan.

  9) De verrassing: Het speelt zich af in een darkroom, maar in het begint in het licht. Dus ook niet geslaagd voor de opdracht vind ik. De eerste en de tweede zin bevatten de woorden binnen enkele seconden, dat stoort mij dan alweer om verder te lezen. Het einde was inderdaad verrassend, leuk bedacht. – vanbinnen aan elkaar geschreven, na schokte dan weer niet volgens Word. Vreemd genoeg schrijf je het hele werkwoord naschokken dan wel weer aan elkaar, of dit dus ook daadwerkelijk fout is weet ik niet. Ik geef het even aan, misschien kun je het ergens opzoeken.

  10) Gruwelen in Shanghai: Het begon zo leuk met die twee geile dames. Wat een bitter einde. Leuk verzonnen schrijver/ster. Of ik hierop ga stemmen weet ik nog niet, misschien iets te gruwelijk naar mijn smaak. Geen foutjes kunnen ontdekken, well done!

  11) Hulp in de huishouding: Het derde verhaal over iemand die blind is, naar mijn mening het meest geslaagde blinde verhaal tot nu. Opwindend en goed geschreven. Wederom geen foutjes gevonden, toppie. Hier zou ik best eens op kunnen stemmen.

  12) Donker verlangen: Mijn verhaal, ‘let the burning down begin.’ *Trekt een brandwerend pak aan en zet mijn woord-werende helm op om alleen het commentaar door te laten waar ik echt iets aan heb. * En ja, natuurlijk stem ik op mezelf.

  13) De eerste druppel: Een poëtisch verhaal waar ik persoonlijk totaal niet mee heb. Ik moest echt moeite doen om het door te lezen, dat zegt zeker meer over mij dan over de schrijver/ster. Het was foutloos geschreven, ik heb niets kunnen ontdekken, ‘thumbs up’.

  14) Scar tissue: Het vierde blinde verhaal, een erg leuke insteek. Seksfilm voor blinden met een voice-over. Niet goed genoeg voor mijn stem omdat het nummer 11 beter vind – omhooggaan aan elkaar geschreven, hervind zonder t. (Word)

  15) Liefde in gevaar: Ontluikende liefde in een schuilkelder in een oorlogsgebied. Met een abrupt einde. Ik had de laatste zin als titel gebruikt. Mooi geschreven verder, toch ga ik er niet op stemmen omdat het niet zozeer mijn smaak is. – weleens aan elkaar (Word)

  16) Duister Diner: Diner in het donker, leuk verzonnen. Komt mij zeer bekend voor… *grin* Ik vind mijn uitvoering (uiteraard) beter. – ons wordt verzocht – de hand vindt mijn slipje – het niet te veel opvalt, te veel niet aan elkaar in deze zin. Ik had ook nog een paar keer geen spaties na punten wat een rode streep gaf. (Word)

  17) Smelt: Ik weet niet zo goed wat ik met dit verhaal aan moet, ik vind het een vaag verhaal en kan er niet zoveel mee. Dit is een persoonlijke smaak uiteraard, er zullen er vast zijn die het wel heel leuk vinden. – druipt ze vermoeit het water in – guldenroede aan elkaar geschreven – omhuld wordt door – (Word)

  18) Survival: Ja, dit vind ik ook een leuk bedacht en erotisch verhaal. Het was alleen iets beter geweest als je de plagerijen van Jelle wat meer beschreven had. De breuk met Mees voegt niets toe aan het verhaal dat had je weg kunnen laten. Verder erg goed geschreven en foutloos.

  • Eva says:

   Hoi JM,

   Leuk dat je ook de spelling checkt in de verhalen, maar je moet wel oppassen met Word. Je geeft een paar keer aan dat clit met een c fout is, omdat Word zegt dat het met een k moet zijn, maar dat ligt eraan welke clit of klit bedoelt wordt.

   Clit is en afkorting van clitoris en is dus correct geschreven met een c als dat bedoeld wordt. Overigens vermoed ik dat clit eigenlijk geen officieel woord is, maar als afkorting wordt het zo vaak gebruikt dat het volgens mij wel acceptabel is.

   Word wil clit corrigeren naar klit met een k, maar kan ook geen context lezen. Klit met een k is een knoop in je haar. Ik heb je correcties niet gecheckt, maar ga er vanuit dat de schrijvers hier meestal het eerste bedoelen.

   Groetjes,

   Eva

 6. Het voelt toch altijd een beetje gek om als deelnemer feedback te geven op de andere deelnemers, maar dit keer heb ik toch maar weer de stoute schoenen aangetrokken. Ik hoop zelf ook feedback te blijven ontvangen van anderen en het is een kwestie van geven en nemen. Let wel, deze feedback is natuurlijk maar mijn mening, doe er vooral mee of niet mee wat je wilt :-).

  Eerst even wat algemene opmerkingen. Het valt mij op dat veel verhalen met “ik” beginnen en dat is niet zo netjes. Ik heb zelf ook die neiging hoor, maar gelukkig wijzen mijn proeflezers mij hier regelmatig op.
  Verder valt het mij in deze ronde op dat bepaalde thema’s en woordgebruik in verschillende verhalen voor komen. Thema’s als: blindheid en wakker worden met hoofdpijn en woordgebruik als de “zilte” geur van een vrouw. Het is een lastige, maar ik zou deelnemers toch willen meegeven om te proberen iets meer “out of the box” te denken. Hier op de EWA website staat een mooi artikel dat hierover gaat.

  Hierbij mijn feedback op de afzonderlijke verhalen:

  1. Zomerstorm
  Als Francofiel in hart en nieren vind ik het altijd leuk om een verhaal te lezen dat zich afspeelt Frankrijk, in dit geval Parijs. Het verloop van dit verhaal is redelijk voorspelbaar, maar wel een leuke gedachte om per ongeluk bij een onbekende Fransoos (die Frans praat, zwijmel) in bed te stappen.
  Een paar haken en ogen heeft dit verhaal naar mijn mening wel. De hoofdpersoon werpt een blik naar buiten en ziet dat de stad aardedonker is. Voor mij voelt het alsof daar een bepaalde inconsequentie in zit (in het aardedonker zie je namelijk niets). Verder vind dat een “drijfnat kutje” niet even later gevolgd hoeft te worden door een “kletsnatte kut”. Dat voegt geen extra informatie toe en doet afbreuk aan de erotische belevenis.

  2. De jager en het beest
  Leuk hoe de schrijver in dit verhaal speelt met de begrippen “jager” en “prooi”. Voor mij is dit verhaal wel iets te vaag. Als ik meer informatie had over de drijfveer/achtergrond van de hoofdpersoon zou het verhaal me meer pakken.

  3. Onverwachte vondst
  Het woord gebruik in dit verhaal, zoals “mijn geslacht maakt smakkende geluiden”, doet een beetje afbreuk aan mij erotische beleving. Ook vind ik benamingen als “geile kut”, “gewillige slet” en “loopse teef” tussen personen die elkaar nog nooit gezien hebben niet heel opwindend. Maar de uitsmijter van dit verhaal maakt een hoop goed en deed mij toch glimlachen.

  4. Winterslaap
  Ook in dit verhaal vind ik dat het woordgebruik op sommige plaatsen afbreuk doet aan de erotiek, bijvoorbeeld “mijn in slaap gevallen worstje voelt spontaan als een gepeperde hotdog”. Het verhaal heeft wel een goede opbouw en leest vlot.

  5. Hellevuur
  Het woordgebruik in dit verhaal is haast poëtisch. De wanhoop en hunkering spat ervan af. In erotisch opzicht doet dit verhaal mij niet zoveel. Het mist geilheid, naar mijn smaak.

  6. Blind date
  Vlot en pakkend geschreven. Ik vond het ook mooi hoe hij haar “bekijkt” met zijn handen en hoe de beleving met alle andere zintuigen van de hoofdpersoon wordt beschreven. In erotisch opzicht had dit verhaal voor mij nog wel wat spannender gemogen.

  8. Blind vertrouwen
  De schrijver heeft, vind ik, een leuke insteek gekozen door hem met behulp van de blinddoek hetzelfde te laten beleven als haar. De beleving van de geblinddoekte man is pakkend op papier gezet en ik vond het verhaal erotisch om te lezen. Nog een kleine kanttekening, “ze kwam in haar orgasme klaar” is volgens mij dubbelop.

  9. De verrassing
  Het verhaal is niet echt origineel, maar ik ben toch blij dat ik het uitgelezen heb, want het droge en hilarische einde maakt veel goed.

  10. Gruwelen in Shanghai
  Ik heb een duister vermoeden wie de schrijver is van dit verhaal ;-). Het is een goed geschreven verhaal met thrillerelementen en een spannende opbouw, waarbij je als lezer steeds meer informatie krijgt. Ik ben zelf niet zo van de bloederige details, maar in dit verhaal past het wel. Ik vond het verhaal niet erotisch.

  11. Hulp in de huishouding
  Dit verhaal is vlot geschreven en refereert aan een sociaal-maatschappelijke kwestie: gehandicapten en seks. Ik vind het moedig dat de schrijver dit als uitgangspunt neemt. Deze setting doet voor mij persoonlijk wel afbreuk aan de beleving van de erotiek.

  12. Donker verlangen
  Het verhaal is simpel, maar zit wel goed in elkaar. Een restaurant in het donker bestaat volgens mij echt! Tijdens het lezen dacht ik wel steeds dat het vrij ongeloofwaardig is dat je dit soort handelingen en gesprekken openlijk uitvoert, ook al is het in het donker.

  13. De eerste druppel
  Ik vond dit het meest intrigerende verhaal van deze ronde. Ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Het is zonder meer mooi geschreven en het woordgebruik is erg dichterlijk. Hoewel in vind dat verhalen wel iets aan de verbeelding mogen overlaten, laat dit verhaal voor mijn gevoel teveel over aan de verbeelding. Zelfs na het meerdere malen te hebben herlezen begrijp ik nog steeds niet goed waar het over gaat. Het komt op mij over alsof de schrijver met hele mooie woorden iets vreselijks wil vertellen, maar ik weet niet precies wat.

  14. Scar tissue
  Mooi. Er spreekt veel mededogen uit dit verhaal. De manier waarop de schrijver laat zien hoe de manlijke hoofdpersoon verliefd wordt op haar stem, vond ik erg pakkend. Ook was ik verrast door een aantal prachtige zinsneden in dit verhaal, zoals: “een landschap wordt mooier als het glooiend is”, “een kort moment leeft zelfs dode huid” en “even zie zelfs ik een kleur. Het is de kleur van de liefde, mijn blinde lotgenoot.” Chapeau.

  16. Duister diner
  Niet een heel origineel verhaal, maar de erotiek is wel fijn beschreven, vind ik.

  17. Smelt
  Prima verhaal. Heel knap geschreven qua woordgebruik en ritme. Het leest bijna als een gedicht. Woorden als “liefdeshoorn” en “gulden roede” doen wat ouderwets aan. Het mysterieuze einde past er ook helemaal bij.
  Toch, hoe knap ik dit verhaal ook vind, het raakt me niet echt. Ik weet niet precies waarom, misschien gewoon een kwestie van smaak hoor.

  18. Survival
  Lekker vlot geschreven en de erotiek is helemaal mijn smaak. Het verhaal had wel iets meer een twist mogen krijgen, want het verhaal mist wel iets aan originaliteit en het eind is wat geforceerd.

  Zo, het is een heel epistel geworden! Iedereen veel succes bij de uitslag.

  Monica.

 7. Christy says:

  Ik heb me voorgenomen geen feedback meer te geven, maar dit moet ik even kwijt. Deze keer zijn werkelijk alle verhalen van hoge kwaliteit, maar op verhaal nr. 7 ben ik verliefd. Behalve het super originele concept, was ik verloren toen de schrijver terloops vertelde dat zij de kleindochter van Indiana Jones was.
  Geweldig gevonden. Een dikke chapeau.
  Ik ben zeer benieuwd wie deze creatieve geest is. Je hebt er in elk geval een fan bij.

 8. Het thema van deze ronde heeft een aantal mooie verhalen opgeleverd. Hier mijn impressies:

  Zomerstorm. Een goed leesbaar verhaal met geloofwaardige erotiek. Het Frans spreken was wel leuk, dat had nog wel iets meer kunnen zijn. Ik vond het verhaal er qua taalgebruik niet echt bovenuit steken en interpunctie en spelling bevatten enkele fouten. Een warm lijf dat glijd(t) bijvoorbeeld.

  De Jager en het Beest. Positief vind ik de wilde fantasie over een of ander monster. Maar helaas klopt het verhaal niet. In het begin doet de vertelster haar ogen open en is het pikkedonker. En aan het einde doet zij haar ogen weer open? Is het dan licht geworden? Het slot is voor mij te onduidelijk. Wat de loterij uit het begin ermee te maken heeft begrijp ik niet. En de uitspraak van Pa over jagers die jong sterven hangt ook in de lucht.

  Onverwachte vondst: Ik dacht eerst aan een kinky feestje met een dark room, in het verhaal wordt de spanning er goed ingehouden waar een en ander zich nu werkelijk afspeelt. Ik kon niet meevoelen met de angst die de vrouw in het begin zegt te ervaren. Er wordt wel een paar keer gezegd dat angst een rol speelt bij haar opwinding maar in het verhaal lees ik daar toch eigenlijk niets van terug. De aanwijzing over de mogelijke identiteit van de man die naar pijptabak ruikt wordt helaas ook niet meer opgepakt aan het eind.

  Winterslaap: Dit verhaal draait om de erotische handeling en is luchtig van toon. Ik vind het leuk dat de man de hoofdpersoon is maar dat het toch de onbekende vrouw is die de mooie slotzin in petto heeft. Dat maakt het toch verrassend. Qua taalgebruik vind ik het verhaal minder. Ik moest de passage over dat hij tegen haar aanstootte omdat zij stil was gaan staan en (de zin daarna) de bilpartij die tegen zijn heupen aanstootte twee keer lezen. Wie stootte wie nu aan?

  Hellevuur: gotisch en wat betreft taalgebruik helemaal over the top maar ik ben hier wel liefhebber van. Terug naar de romantiek van de 19e eeuw in een prachtige kerker of torenkamer scene. Opwindend. Heel beeldend. Meeslepend. Heel mooi filmisch en mooie spanningsopbouw. Aan het einde van de tweede paragraaf weet je na de onheilspellende woorden “primitieve ledikant” dat het foute boel is.

  Blind date: heel mooi verhaal met veel emotie en aandacht voor detail erin geschreven. De wind die de staart van de hond maakt bijvoorbeeld. Het wordt ook nergens zielig. Dat ze “Kijk naar me” zegt, vind ik eigenlijk heel mooi. De blinde verteller kijkt namelijk met zijn andere zintuigen en wat meer is: de schrijver heeft er vertrouwen in dat de lezer dit begrijpt. Terecht, wat mij betreft.

  De kamer der vruchtbaarheid: een leuk thema. Toch pakte het me niet. Ik weet niet precies waarom niet. Het verhaal speelde zich weliswaar in het donker af, maar toch kreeg ik het gevoel dat het verhaal niet wezenlijk anders was geweest als er licht was geweest.

  Blind vertrouwen: in dit verhaal voel ik de emotie niet zo. Die zit er wel in, als vertrouwen, maar het verhaal komt mij wat afstandelijk over. Er is wel aandacht voor enkele mooie details zoals de bobbeltjes op tepelhoven, maar juist van dat soort kleine dingetjes had ik wel wat meer willen lezen.

  De Verrassing: Dit verhaal spreekt mij qua stijl en verteltrant niet aan. Het taalgebruik is voor mij te staccato en de clou op het eind vind ik te voor de hand liggend.

  Gruwelen in Shanghai: Een spannend verhaal. Ik bleef als lezer net als de hoofdpersoon zitten met de vraag wie de vrouwen heeft vermoord en waarom. Belangrijk als je onschuldig ter dood bent veroordeeld, iets dat toch regelmatig voor schijnt te komen. Dit verhaal las lekker weg en de schrijver is niet bang voor schokeffecten. De setting in de zeecontainer is goed gevonden.

  Hulp in de huishouding: Het vertelperspectief is nogal macho. De vrouw blijft daardoor veel te anoniem en ik ervaar geen spanning tussen deze twee seksende mensen. Het verhaal is daarom niet aan mij besteed.

  Donker verlangen: Een leuk gegeven, zo’n donker restaurant. Ik heb trouwens begrepen dat dit echt bestaat. Ik vond de erotische spanning tussen de man en de vrouw in dit verhaal niet zo goed uit de verf komen. Het blijft bij wat plagerijtjes steken. De eindzin is ook niet heel sterk helaas. Ook zag ik een paar slordigheden in spelling: eetsmakelijk moet eet smakelijk zijn en but-plug / buttplug.

  De Eerste Druppel: Dit verhaal heb ik zelf geschreven.

  Scar Tissue: Een vergelijkbaar plot als het verhaal Blind Date. Scar Tissue is goed geschreven. Ik vind het wel iets afstandelijker dan Blind Date, meer uitleggerig. Maar aan de andere kant is de slotzin van Scar Tissue, over dode huid die leeft, prachtig.

  Liefde in Gevaar. Ik dacht in het begin aan een schuilkelder in Nederland in de jaren vijftig, maar geleidelijk werd het me duidelijk dat dit verhaal speelt in het huidige Syrië. Ik vind het thema mooi, actueel en het is ook goed verteld, Het einde was voor mij verrassend. Een paar woorden troffen mij in positieve zin. De veldbloemen in een houten doosje zijn een heel mooi, ontroerend detail. Het noemen van de witte flits heeft een dubbele betekenis. Ook leuk dat de Filistijnen worden genoemd, het verhaal speelt zich per slot van rekening af in het Midden Oosten. Het verhaal was wel sterker geweest als we wat meer van de geuren en geluiden van zo´n stervende stad (rokende puinhopen, rottende kadavers, rioollucht) hadden meegekregen in de sfeerbeschrijving.

  Duister diner: dineren in het donker speelde zich ook af bij scene12; donker verlangen. Maar ook dit verhaal pakt me niet. Er wordt wel een heel interessante spanning gesuggereerd (bang dat het degene is van wie ik hoop dat het is, en bang dat het juist niet die persoon is.) Maar van die nieuwsgierige, nerveuze spanning van de vrouw komt helaas weinig terug in het verhaal. Daarom blijft voor mij de beleving in dit verhaal hangen op wat een hand en vingers doen. Er staan ook verschillende slordigheden in spelling en interpunctie.

  Smelt: Dit vind ik met afstand het allerbeste verhaal! De setting is origineel en het leest licht terwijl er toch heftig met gevoelens wordt gesmeten en ook creatief met de taal wordt omgegaan. Ik kan me goed indenken hoe je in de semigewichtsloosheid van zo´n floatingtank tot hallucinerende inzichten komt. Dit verhaal maakt dat allemaal aannemelijk. Als er een octopus in de tank had gezeten had ik het ook geloofd.

  Survival: dit is een verhaal dat wel oké is, maar het is niet spannend genoeg. Jelle komt de tent binnen en alles is daarmee dan eigenlijk in orde. De rol van Tom in het verhaal is me ook niet duidelijk. Als hij was weggelaten was het verhaal precies zo verlopen.

 9. Ik heb lang getwijfeld of ik een review zou geven deze keer. Het niveau van de verhalen wordt elke ronde beter (ik ben diep onder de indruk van sommige inzendingen). Maar de verhalen beginnen ook steeds meer op elkaar te lijken. Ligt dat aan de opdracht? Is die niet prikkelend genoeg? Of kijken wij – de auteurs – te veel naar elkaar en naar wat de vorige ronde ‘goed scoorde’? Ik weet het niet. Opvallend is wel dat bepaalde thema’s (blind, stroomuitval, desoriëntatie) vaak terugkomen, net als melancholische thema’s van dood en verlies.

  De vorige rondes heb ik individuele reviews gegeven. Deze keer geef ik gewoon wat algemene observaties.

  Het valt mij op dat veel verhalen geen sterke openingszinnen hebben. Vooral de auteurs van de verhalen die beginnen met het woordje ‘ik’ zouden daar eens goed naar moeten kijken. Mijn tip is: begin nooit (nooit!!) met het woordje ‘ik’ (behalve als je Multatuli heet). Een openingszin moet je in het verhaal trekken. Bij een aantal verhalen zou je de eerste of soms zelfs de eerste twee zinnen weg kunnen strepen en dan wordt het verhaal alleen maar sterker.

  Verder vind ik het jammer dat er nog steeds verhalen zijn waar taal- en spellingfouten in zitten. Nobody’s perfect, maar sommige zijn zo erg, dat had Jules de Korte nog kunnen zien. Laat je stuk een dagje liggen en lees het dan nog es fris door.

  En dan zijn er twee regels in schrijversland, die nog te vaak worden geschonden. Dat is ‘show – don’t tell’ en ‘begin met de worp van de steen, niet met de aanloop tot de worp’. Lees je stuk nog eens goed door. Kijk of je sommige details die je vertelt niet beter impliciet kunt maken (niet ‘het regent en het waait’, maar ‘de straten zijn nat en een vrouw heeft moeite haar paraplu in de hand te houden’). Begin eens aan het einde of in het midden van je verhaal en laat de motivatie blijken uit bijzinnen en terugblikken.

  Verder hoop ik dat ik de volgende ronde nog mee mag doen, want de concurrentie is rete goed.

 10. Oh ja, en dan nog wat:
  Wat ik heel erg mis in sommige verhalen is de kans die deze opdracht je bood om andere zintuigen te gebruiken (geur, smaak, tast, gehoor). Slechts weinig schrijvers hebben die uitdaging opgepakt om een geur of een geluid of een gevoel goed en nauwkeurig te beschrijven. En dat is jammer. Het heeft mij er toe aangezet om deze blog te schrijven over de geur van een vagina: http://www.nbrplaza.com/geur-vrouw-is-kut-naar-vis-ruikt/

 11. willem van batenburg says:

  Beste deelnemers:

  van de 18 blijven er na een 1e selectie 8 over als een zekerheid en nog 4 met een vraagteken.
  Over hoog niveau gesproken!!
  Na selectie nr.2 zijn er nog vijf verhalen over.
  De keuze is verdomd lastig!!!
  Ik heb mijn top 3, maar eigenlijk met flink veel tegenzin.
  Belangrijker vind ik ’t om mijn complimenten te maken aan alle achttien schrijvers.
  Schrijvers in de letterlijke zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *