Schrijfmarathon 2016: De winnaars!

Met enorme verbazing hield ik deze week het stemmen in de gaten. Wat werd er ontzettend veel gestemd! Bedankt aan iedereen die de moeite heeft genomen een stem uit te brengen. Ik hoop dat we volgend jaar, met de Schrijfmarathon 2017 weer op jullie steun mogen rekenen.

De opdracht

De deelnemers kregen een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht voor de finale rond:

Schrijf een erotisch spookverhaal van maximaal 1200 woorden.

Het bleek echter helemaal niet zo makkelijk te zijn om een griezelige  sfeer te mengen met een erotische. De deelnemers hebben zich echter van hun beste kant laten zien en dat bracht de lezers acht schitterende verhalen – stuk voor stuk een plaats in de finale waard.

Maar, er kan maar één de winnaar zijn…

De uitslag

In de finale stemronde van de Schrijfmarathon 2016 zijn er 168 stemmen uitgebracht. Een ongekend hoog aantal voor een finale.

Uitslag finale ronde Schrijfmarathon 2016.

 

De uitslag is als volgt:

Eerste plaats (41 stemmen)
In koelen bloede – Fenne van Heemstede

Tweede plaats (26 stemmen)
Yoshitoshi’s poort naar de hemel – Liza Daen

Derde plaats (24 stemmen)
De Lazarusreflex – Mahotsukai

Vierde plaats (23 stemmen)
Jack is Back – Christy

Vijfde plaats (22 stemmen)
Rutu Pa’u – Marise van der Boom

Zesde plaats (15 stemmen)
Lilith – Marc van Lier

Zevende plaats (12 stemmen)
De dekenkist – Noortje

Achtste plaats (5 stemmen)
Manfield Manor – Monica Roos

Eerste… Tweede… Derde Plaats

De sponsors hebben prijzen beschikbaar gesteld voor de eerste, tweede en derde plaatsen. Fenne, Liza en Mahotsukai, de prijzen worden overhandigd op de bijeenkomst van 26 november in Utrecht. Kan je er niet bij zijn, komt het ook goed, maar het is natuurlijk veel fijner als we de prijs persoonlijk kunnen overhandigen!

Bedankt!

Aan alle deelnemers van de Schrijfmarathon 2016 – bedankt voor het meedoen. Jullie deelname hebben vele lezers uren leesgenot bezorgd!

Schrijfmarathon 2017

Ja, er komt een nieuwe editie van de Schrijfmarathon en ja, er gaat het een en ander veranderen. Vanaf 15 december kunnen jullie inschrijven voor de Schrijfmarathon 2017. Noteer de datum, of nog beter, abonneer jezelf op nieuwe berichten van EWA Nederland, dan mis je nooit meer iets!

© EWA Nederland

2 thoughts on “Schrijfmarathon 2016: De winnaars!

 1. Lieve mensen,

  Laat ik beginnen met Fenne, Liza en Mahotsukai te feliciteren met deze mooie overwinning! Dit was ook mijn top 3, alleen in een iets andere volgorde.
  Direct na het openen van deze stemronde wist ik al dat mijn verhaal kansloos was 😉. Soms zit het mee en soms, zoals deze keer, komt het juiste verhaal niet uit je pen …
  Ik zal er bij de Schrijfmarathon 2017 niet bij zijn en dat is niet vanwege deze finale uitslag. Ik vond de opdrachten van de marathon vorig jaar een leuke uitdaging, maar dit jaar merk ik dat het me steeds zwaarder valt om in elk verhaal én aan de opdracht te voldoen én tot een ‘hoogtepunt’ te komen én binnen een maximum aantal woorden te blijven. Ook de spanning die het wedstrijdelement met zich meebrengt heeft zijn weerslag op mij. Het werd langzamerhand een opgave in plaats van een uitdaging.
  Daarom ga ik komend jaar gewoon lekker schrijven. Lezen en stemmen ga ik natuurlijk wel!

  Voor de mensen die ook komen, ik zie jullie volgende week op de bijeenkomst.

  Liefs Monica

 2. Felicitaties voor alle finale deelnemers!! Jullie hebben ze dik verdiend. De top drie extra gefeliciteerd natuurlijk. Nu maar hopen dat deze kanjers bij de uitreiking aanwezig kunnen zijn om van iedereen de felicitaties persoonlijk in ontvangst te kunnen nemen.

  Tot dan!

  Groeten,
  Lex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *