Gastbericht: Gebonden

Verhaal geschreven voor de bijeenkomst van 20 mei 2017

Door de donkere steeg liepen ze naar hun huurauto. Niets herinnerde aan de gebeurtenissen hier. “Ze zijn gewoon aardig. Het is niet wat je denkt,” zei haar vriendin.
“Wat denk ik dan?” snauwde ze, kribbiger dan bedoeld. Gelukkig ging haar vriendin er niet op in.
“Ik heb zo goed en kwaad als dat ging leuk met hen gepraat, terwijl jij weg was. Over vrouwendingen, als je begrijpt wat ik bedoel. Ze spraken voldoende Engels om zich verstaanbaar te maken. Sommigen waren al naar huis zodat ik hen niet aan je voor kon stellen.”
Tijdens het korte ritje zwegen ze. Als ze niet hoefde te schakelen, voelde ze een hand over haar onderarm strijken. Ze zoekt toenadering. Mij doet het ook pijn. Voordat ze uitstapte legde ze een hand op haar been en gaf haar een kus.
“Is het nu weer goed tussen ons?”
“Je weet dat ik niet lang boos op je kan zijn, maar laat me mijn gang gaan. Ik ben oud genoeg. Maar ik vind het lief dat je om me denkt. Echt, ik kan mijn boontjes doppen.” Ze boog naar haar toe en kuste haar op de mond. Arm in arm liepen ze van de auto naar de hacienda.

+++++++

“Ik weet wel hoe je een man moet afpoeieren,” beet ze haar vriendin toe,” zo vaak gedaan. Dit keer doe ik dat niet.”
“Je bent getrouwd!”
Ze stond op omdat de huisband weer was gaan spelen. Haar gefluister veranderde in geschreeuw. “Hij zal er niets van merken. Hij is tweeduizend kilometer hier vandaan en zal van niets weten als jij het hem niet vertelt.” Ze legde haar vinger op haar lippen. “Ik maak hem niet wijzer. Doe jij dat ook niet.”
Je bent al sinds de kleuterschool mijn beste vriendin maar bemoei je niet met mijn leven. Ik doe dat ook niet met het jouwe.
“Hij is een gevaarlijk man, dat zie je zo. Je weet dat hij je maar voor één ding wil. Als je geluk heb, krijg je een ontbijt. Daarna zet hij je bij de vuilnis.”
Ik vind het fijn dat je bezorgd om me bent maar ik sta mijn mannetje. Volgens mij ben je jaloers. Zoek een man of voor mijn part een vrouw; genoeg hier. Zet zoals vroeger je verleidkunsten in. Of ben je die verleerd? Ik begrijp best dat je na je scheiding tijd nodig hebt om je pad weer te hervinden maar is dit niet het moment dat het voor je voeten ligt? Hadden we maar weer zoveel plezier als toen we vijftien waren.

 Het begon haar te ergeren. Morgen zou het weer koek en ei zijn maar voorlopig had ze genoeg van haar.

Uit de mannenhoek werd ze aangestaard. De ogen van Cupido deden mee. Nou ja, zo noemde ze hem na haar dans op de tweede avond nadat hij haar ongevraagd in het Spaans had aangesproken met iets wat ze niet begreep. Die avond had ze rond de grote man met het half open overhemd gezwierd. Gekeken naar de borstharen die er uitstaken en nog gedroomd hoe zijn forse handen op haar lijf zouden voelen. Als hij zijn arm naar haar uitstak had ze hem net zo vaak vastgepakt als ze hem weggeduwd had. Ze was van hem weg gestapt als hij naar haar toekwam. Hij was met een ander gaan dansen maar had haar niet uit het oog verloren. Toen ze haar onderlichaam eindelijk tegen dat van hem had gedrukt had, had ze zijn erectie door de stof van zijn broek heen gevoeld.

Ze kon het nog, ondanks haar stevige armen en haar buik die ze te dik vond. Voluptueus zou haar man zeggen; een oogappel voor de mannen die van zulke vrouwen hielden. Lief van hem, maar zelf zag ze dat anders. Van haar zou het wel wat minder mogen hoewel ze tussen de oudere Spaanse vrouwen geen slecht figuur sloeg. Voor de jongere zou ze geen partij zijn. De mannen hadden woorden tegen haar gezegd die ze niet begreep en maar als een compliment voor haar voorkomen had opgevat.

Jong en oud danste op de vioolmuziek. Mannen en vrouwen hadden een excuus gevonden om elkaar te vinden. Een deinende en zwetende massa bewoog op het podium.

Een violiste deed heupwiegend met de benen weid de oudste beweging op aarde na. Ze keek tussen haar oogharen door naar Cupido. No way, mam; hij is van mij. Maak je geen illusies. Straks zouden ze weer om elkaar cirkelen en zou hij haar bij een elleboog pakken. Ze zou daarop reageren door met haar billen langs zijn onderlichaam te schuren. Als hij zijn arm over haar schouder zou leggen zou ze “no” zeggen en de arm er langzaam van af halen.

Natuurlijk zou ze haar man vertellen over het leuke eettentje waar iedereen niet alleen at maar ook danste op de opzwepende muziek van vier muzikantes. Dat ze in de belangstelling stond van de meeste mannen en sommige vrouwen zou ze niet vertellen maar dat zou hij wel uit haar krijgen. Meer mocht hij niet weten. Ze zou op haar hoede moeten zijn om niet per ongeluk eerlijk te antwoorden op zijn vragen. Dus niet vertellen over de afscheidszoen die gisteren in een passionele kus veranderd was, om maar te zwijgen over haar borsten die uit haar zomerjurk hadden gehangen en die door zijn grote handen waren betast.

Vanaf het podium zag ze dat hij onderweg was. Ze tilde jaar jurk uitdagend tot de knieën op.

“We want more,” schreeuwde iemand en in zich zelf lachend gaf ze meer been prijs. “Non non non” roepend haalde ze met de ene hand zijn hand van haar rug en zwaaide met een vinger van de andere waarschuwend heen en weer. Hij laat er geen gras over groeien, lachte ze inwendig. Daar hou ik van.

De dansvloer was volgelopen met stelletjes en individuen. Ook een paar kinderen die al lang op bed hadden moeten liggen, waren er. Twee jonge twintigers dansten met de armen op elkaars schouder. Ze ging voor hen staan en voerde een buikdans uit die Cupido kon zien. In zijn zicht tilde ze haar rok totdat ze een compleet been toonde. Op blote voeten ging ze verder nadat ze haar hakjes had uitgeschopt. Ze omhelsde een van de jongens en gaf hem een tongzoen. Elke keer als Cupido dichterbij kwam duwde ze hem strak aankijkend weg. Eerst de andere man zoenen, dacht ze toen ze haar hand op de spierbundels van zijn ontbloot bovenlijf legde, kijken hoe hij reageert. Weer duwde ze hem weg.

Haar vriendin schudde het hoofd en bewoog de lippen om geluidloos “niet doen” te zeggen.

Morgen ga ik het hem makkelijk maken. Ik trek een rok en mijn gele top aan. Eronder mijn mooie kwartcup. Ik ben blij dat ik die in mijn koffer heb gestopt. De slip laat ik in de hotelkamer. Ik maak hem gek met mijn blote armen en benen. Hij zal diep in mijn kunnen decolleté kijken. Zijn handen zullen via mijn billen onder mijn rok glijden. Mijn lijf zal tintelen als zijn vingers mijn vochtige vlees vinden en mijn lipjes uit elkaar drukken. Ik zal voorover duiken, steviger tegen zijn borst gaan liggen als hij op mijn knopje drukt. Zijn vinger …

Ze schrok op uit haar trance toen de celliste het laatste nummer aankondigde. De sexy geklede vrouw danste met haar cello en bespeelde het instrument op een manier die ze niet op het conservatorium geleerd had. Dat laatste nummer was vuriger dan elk daarvoor. Cupido en zij voerden een goddelijke dans uit tot geklepper daar een einde aan maakte.

+++++++

Op de tast trok ze de stof van haar top over haar borsten en bedekte haar dijen, die nog branden van het zonlicht, met haar rok. De geur van wellust omringde hen. In de verte flikkerden lichten die ver genoeg weg waren om niet de steeg in te schijnen. Zwak klonk het ritme van de muziek waarop hij haar naar het hoogtepunt had gebracht. Kinderstemmen kraaiden boven de muziek uit.

“Tomorrow I will go home.” Terug naar man en kinderen. Cupido bromde zacht; ze wist niet eens of hij het wel begreep. En haar kennis van het  Spaans ging niet verder dan ‘hola’ en ‘adiós’.
“Stay tonight.” Hij kende iets meer Engels dan hij had voorgewend. “Please.”

Dat was voor het eerst dat een man dat tegen haar zei. Straks gaat hij ook nog op de knieën, dacht ze. In je dromen; ze heeft geen zin om na het ontbijt bij het afval aan straat gezet te worden. Bovendien wacht haar vriendin op haar. Ze maakte zich los uit zijn armen, gaf hem een kus op de mond en begon naar het licht toe te lopen.

+++++++

De serveersters waren vrijwel klaar met opruimen. Een donkerharige lachte in het voorbijgaan naar haar alsof ze elkaar al jaren kenden. Na wat zoeken vond ze haar vriendin in een hoekje. Twee Spaanse vrouwen zaten naast haar. Vier donkere ogen keken haar aan toen ze over de tafel boog en haar als vanouds, alsof er niets gebeurt was, met een kus en een knuffel begroette. De ogen prikten toen ze zich aan elkaar voorstelden. De eerste lichten doofden. Omdat het over een minuut pikdonker zou zijn, stonden ze op. Een Spaanse zei: “Come with us. We show you our home.”

Uit twee kelen klonk: “okay.”

Bron foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *