Stamina!

EWA Nederlanderoscripta

 

 

 

Uiteindelijk!

De eerste Schrijfmarathonboek is in wording!

STAMINA

Enige tijd geleden heb ik EroScripta benaderd met de vraag of ze een boekje zouden willen uitgeven met geselecteerde verhalen uit de Schrijfmarathons 2014, 2015 en 2016. Na een brainstormsessie wisten we zo ongeveer hoe het boekje eruit moet komen te zien. Uiteraard moeten de verhalen van de deelnemers die eindigden op de eerste, tweede en derde plaatsen van de marathons van 2014, 2015 en 2016 opgenomen worden in het boekje.

Maar, was de vraag, hoe bepalen we welke andere verhalen opgenomen moeten worden? Uiteindelijk besloten we dat vijf verhalen elk vanuit de Schrijfmarathons 2015 en 2016 in het boek moeten komen.

Emanuel Claessens is auteur van de Kalahari Roos – uitgeven door EroScripta. Hij deed in 2016 voor het eerst mee aan de Schrijfmarathon en ook dit jaar is hij weer van de partij. We hebben Emanuel gevraagd om vijf verhalen uit 2015 te kiezen.
De selectie voor 2016 is gedaan door Lydia van der Weide, een zeer ervaren journaliste die schrijft voor Viva, OH magazine en diverse andere bladen

Emanuel en Lydia hebben een heerlijke verhalen gekozen voor het boek. Uiteindelijk bleken de twintig gekozen verhalen van tien Schrijfmarathon auteurs te komen. Negen van die auteurs hebben al toestemming gegeven voor publicatie. Samen met EroScripta zijn we druk bezig met plannen – de volgorde van de verhalen, een foto voor de cover, een datum en plaats voor de boekpresentatie en nog andere administratie.

Heerlijk is het om samen met Liza hiermee bezig te zijn. We hebben nog een hoop te doen en dat blijft een uitdaging, omdat we naast dit ook ieder een fulltime baan hebben die onze aandacht vergt.

‘Stamina’ is de naam die we gekozen hebben voor dit boek (en hopelijk wordt dit een serie boekjes met de Schrijfmarathon 2017 als nummer 2, en daarna van ieder Schrijfmarathon die volgt – dit is mijn droom!). Niet alleen de deelnemers hebben uithoudingsvermogen getoond met hun deelname, maar ook de lezers die getrouw iedere ronde de verhalen hebben gelezen en gestemd zijn we dankbaar. Daarnaast is het organiseren van de Schrijfmarathon al een marathon op zich!

Over ongeveer anderhalve maand willen we ‘Stamina’ op de boekenplank hebben bij EroScripta!

Meer nieuws volgt snel!

© EWA Nederland

6 thoughts on “Stamina!

 1. Willem van Batenburg says:

  Een prima titel geachte dames,
  dubbele, wat zeg ik , veelvuldige betekenis, o.a. zowel seksueel als non-seksueel, dus vast en zeker gelukkig ook wel commercieel.
  En dan nog wat illustraties van andere getalenteerde vrijwilligers?
  Een mooie stap vooruit!!

 2. Willem van Batenburg says:

  Hey erotische lezertjes,
  waar blijven de verbale toejuichingen bij dit prachtige initiatief.
  Dit kan jullie toch niet ontgaan zijn,
  ja toch, of wel, niet dan?

 3. Hartstikke leuk initiatief. Ben als finalist in 2014 en 2015 dus al zeker van plaatsing van een aantal schrijfseltjes. 😉 Dubbel leuk. Nu nog het geduld betrachten tot het boekje in vaste vorm beschikbaar is.

  Noot aan de heer van Batenburg: Verbaal is een manier van uitdrukken in woorden en geluiden. Het woord komt van het Latijn verbalis, wat mondeling betekent. Het woord verbaal heeft betrekking op het spreken en niet op het schrijven of gebaren. :p

 4. Willem van Batenburg says:

  Beste Thislexy,
  mijn oproep was bedoeld als aanjager, kon wat mij betreft apart of tezamen, als er maar wat gebeurd. Nu al die anderen nog!!….

 5. Een heel mooi initiatief! Inmiddels is er in het kader van de marathon zoveel moois geschreven dat het ongetwijfeld een prachtige bundel wordt. Tijd voor een feestje op de boekpresentatie!
  Groet,
  Mhtsk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *