EWA Nederland en EroScripta worden één

Vijf jaar geleden heb ik Erotic Writers and Artists (EWA) Nederland opgericht om een platform te bieden aan schrijvers van erotica. Al die jaren heb ik me met veel plezier ingezet om het de bloeiende club te maken die het nu is.

EWA Nederland stimuleert schrijvers van erotica zich te verbeteren, buiten de kaders te denken en te schrijven en biedt een podium om elkaar te ontmoeten en stimuleren. Denk daarbij aan de Schrijfmarathon, de Thewa’s, de tweemaandelijkse bijeenkomsten, het podium, de Sexbloggers Index… allemaal succesvol!
Ik doe dit in mijn vrije tijd, voor nop, gewoon omdat ik erotici een warm hart toedraag (en er zelf een ben). Dat is het niet het enige dat ik doe: ook met Rebel’s Notes ben ik meer dan actief. Rebel’s Notes richt zich op de Engelstalige community met online meme’s als Wicked Wednesday, The Menopause Diaries en nog veel meer projecten.

Zoals iedere organisatie wil ik met mijn tijd meegaan en me bezinnen op nieuwe invalshoeken. Ook EWA heeft nieuw elan nodig.

Om EWA een nieuwe leest te geven vraagt tijd, veel tijd. Gezien het succes van zowel EWA als van Rebel’s Notes, gecombineerd met een volledige baan en een gezin, wordt dit zelfs mij teveel en heb ik een keuze moeten maken. Na veel nadenken en gesprekken de afgelopen weken is die keuze gevallen: ik ga verder met het bouwen aan Rebel’s Notes en stop per 1 december 2017 met EWA Nederland. Voor mij de meest logische keuze: als Zuid-Afrikaanse is Engels mijn moedertaal en worstel ik soms nog steeds met het Nederlands.
De activiteiten van EWA fuseren met EroScripta en NBRplaza. Die samenwerking met EroScripta en NBRplaza is er vanaf het begin af aan geweest.

Het is een lastige beslissing geweest: ik heb zoveel mooie mensen ontmoet, nieuwe vrienden gemaakt, prachtige verhalen gelezen en leuke bijeenkomsten gehad. Ik kan niet zomaar loslaten. Maar het is de juiste keuze, ook voor alle actieve volgers van EWA Nederland.

Liza Daen van EroScripta en ik hebben veel gepraat de afgelopen weken.
Nieuwe ideeën zijn spontaan op tafel gekomen. Een afspraak met NBRplaza staat al. Liza is aan de slag gegaan met de nieuwe ideeën, ideeën die ik onderschrijf en waar ik vertrouwen in heb.

EWA en EroScripta fuseren.
De bijeenkomsten, het podium en de schrijf-stimulerende activiteiten gaan verder onder de naam EroScripta, met Liza Daen.
De Sexbloggers Index, de Schrijfmarathon en de Thewa’s krijgen een nieuw jasje. Hoe en waar, dat weten we nog niet precies, daarover vinden de gesprekken nog plaats, o.a. met NBRplaza.

De bijeenkomst op zaterdag 25 november 2017 (en de huldiging van de winnaar van de Schrijfmarathon 2017) in Utrecht is het perfecte moment om alle nieuwe plannen en invalshoeken te presenten.

Omdat het mijn laatste meeting is – al zal ik af en toe nog een Nederlands verhaal schrijven en naar Liza’s meetings gaan – hoop ik op een goede opkomst, zodat ik jullie allemaal persoonlijk kan spreken. Ik kijk ernaar uit!

Voor wie niet aanwezig kan zijn: dank voor al jullie enthousiasme, inzendingen en commentaren. En natuurlijk heel veel plezier en succes met EroScripta en NBRplaza!

~Antoinette
© EWA Nederland

5 thoughts on “EWA Nederland en EroScripta worden één

 1. Lieve Antoinette,

  Het was even schrikken toen je de aankondiging afgelopen zaterdag deed. Maar zoals bij alles in het leven; verandering is de enige constante. Je hebt jouw besluit met je hart genomen en dus is het goed. Het is moeilijk in woorden uit te drukken wat je met de EWA allemaal bereikt hebt, maar het is veel meer dan de woorden die jij hierboven zelf hebt gebruikt. Ik durf te stellen dat EWA mensenlevens (in positieve zin) heeft veranderd, zowel aan de schrijverskant als aan de lezerskant. Wie weet waar dit in de toekomst allemaal toe zal leiden. Ik ben in ieder geval trots op jou, op wat je allemaal voor ‘ons’ gedaan hebt. Als ik later oud en wijs ben, èn een wereldvermaard erotica schrijver uiteraard *verslikt zich even*, kan ik volmondig zeggen; ’t is allemaal begonnen bij de EWA. 🙂

  Dank je wel, Antoinette. Succes met Rebel’s Notes en de andere dingen die je nog zult gaan ondernemen. Tot ziens op de volgende meeting(s).

  Hartelijke groeten,
  Lex.

 2. Antoinette,
  Het nieuws dat jij ging stoppen met EWA, voelt als een verlies.
  Je hebt me met jouw werk de ruimte gegeven om van mijzelf een facet te onderzoeken en ontwikkelen dat ik nog niet kende. Daarvoor ben ik je enorm dankbaar.
  Ik ben blij dat Eroscripta en NBRplaza jouw erfenis gaan beheren en uitbouwen. Ik zal je Rebel’s Notes met aandacht, plezier en soms verbazing/verbijstering blijven volgen en wens je veel succes.

  Liefs,

  Jor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *